x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gheorghe Ciuhandu, la un pas de presedintia PNTCD

Gheorghe Ciuhandu, la un pas de presedintia PNTCD

07 Aug 2004   •   00:00

Pincipalul punct de pe ordinea de zi a Congresului Extraordinar al PNTCD, care se desfasoara azi, este alegerea unui nou presedinte al partidului.

ANIELA NINE

Singurul candidat pentru aceasta functie este Gheorghe Ciuhandu, presedintele CNC al PNTCD si actualul primar al Timisoarei.

Acest congres are loc dupa ce Victor Ciorbea si-a depus demisia de la sefia partidului, asumandu-si raspunderea pentru rezultatele slabe pe care partidul sau le-a obtinut in alegeri.

Dupa consultari cu presedintele de onoare al partidului, Ion Diaconescu, "stafeta" i-a fost predata singurului taranist care a inregistrat succes in alegeri prin castigarea Primariei Timisoara: presedintele Comitetului National de Conducere, Gheorghe Ciuhandu.

SCHIMBAREA "VECHII GARZI". O data cu depunerea motiunii pentru Congres, Gheorghe Ciuhandu a avansat si o lista cu candidatii pe care ii propune pentru functiile din Biroul National de Conducere si Delegatia Permanenta Nationala, lista pe care, in cazul primelor 16 pozitii, nu se regasesc nici unul din cei care au alcatuit vechea conducere.

Totusi, in cazul functiei de prim-vicepresedinte, Ciuhandu nu a prezentat nici o nominalizare. "Am lasat postul de prim-vicepresedinte vacant in perspectiva unor fuziuni viitoare pe care le vom face", a declarat Ciuhandu intr-un interviu acordat Mediafax.

Anterior Congresului, liderul taranist a lansat ideea unificarii tuturor formatiunilor crestin-democrate in jurul PNTCD, ca prim pas in reconstructia partidului, dar apelului sau nu i-a raspuns decat o formatiune, dupa cum a precizat Ciuhandu.

STRATEGIE PENTRU ALEGERI. Noul presedinte taranist propune practicarea unei politici care sa se adreseze in primul rand anumitor categorii sociale, identificate ca "nedreptatite de actualul sistem economico-social al tarii".

"Mesajele care vor fi promovate vor viza, in primul rand, categoriile sociale nedreptatite de actualul sistem economico-social al tarii. Este vorba de categoriile sociale si persoanele purtatoare ale dorintei de schimbare a sistemului: tinerii si femeile, intelectualii, taranii producatori - cei care vor sa devina fermieri si nu cei "asistati social", clientii PSD si PRM - micii producatori, liber-profesionistii", a prezentat Ciuhandu strategia viitoare a Partidului National Taranesc Crestin Democrat.

LASATI PE DINAFARA

Lista cu candidatii pe care Ciuhandu ii propune pentru functiile de conducere a partidului lasa "pe dinafara" nume precum Victor Ciorbea, Teodor Morariu, Constantin Ticu Dumitrescu, Ioan Muresan, Radu Sarbu, Remus Opris. Explicatia noului lider taranist este ca aceste schimbari au fost cerute de "baza partidului". "Modificarea structurii de conducere nu am facut-o din dorinta de a exclude sau de a indeparta de partid aceste persoane, singurul motiv a fost schimbarea reclamata de baza partidului", a explicat Ciuhandu.
×
Subiecte în articol: politic partidului ciuhandu