x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ghise protesteaza - Excluderile din PNL, in ofsaid

Ghise protesteaza - Excluderile din PNL, in ofsaid

04 Sep 2006   •   00:00
Ghise protesteaza - Excluderile din PNL, in ofsaid

Judecati pentru ca au semnat un angajament cu fosta securitate, deputatii Mona Musca si Ioan Ghise si-au pierdut apartenenta la PNL, ei fiind exclusi sambata din partid, cu o majoritate covarsitoare, de membrii Delegatiei Permanente. 62 de voturi "pentru", 5 "impotriva" si o abtinere a fost scorul inregistrat de Musca la votul secret dat pentru excluderea sa din PNL si 56 "pentru", 11 "impotriva" si o abtinere au fost voturile ce au intrat in contul lui Ghise. Musca nu a contestat decizia mai-marilor liberali si s-a angajat sa o respecte, ea dand asigurari ca va ramane liberala. In schimb, Ioan Ghise a declarat ieri, pentru Mediafax ca liderii liberali au inventat pe loc un nou criteriu pentru a da afara oameni din partid, explicand ca situatiile privind excluderea din PNL a unui membru se gasesc in art. 17 din Statut, iar Delegatia Permanenta s-a substituit Congresului si a adaugat la acest articol o noua situatie privind excluderea din partid.

SUPUSA. Mona Musca respecta decizia PNL

"VENDETA POLITICA". Decizia de excludere a celor doi a atras critici din interiorul si din afara PNL. Deputatul Cristian Boureanu a acuzat, astfel, graba suspecta cu care Mona Musca a fost data afara din PNL si a spus ca excluderea acesteia poate fi interpretata ca "o vendeta politica a grupului din jurul lui Calin Popescu-Tariceanu, grup al carui scop pare a fi eliminarea celor incomozi". Consilierul prezidential Theodor Stolojan a calificat si el hotararea conducerii PNL drept "o greseala" la care, de altfel, spune el, se astepta. In plus, Stolojan nu a exclus sa initieze un demers politic pe viitor cu Mona Musca, cunoscut fiind ca cei doi, alaturi de Valeriu Stoica, au propus nu demult mai multe masuri de reformare a PNL, dar a precizat ca trebuie asteptata mai intai decizia CNSAS. Mult mai ferm, Valeriu Stoica a sustinut la fel de puternic necesitatea lansarii unei platforme in PNL in care sa fie implicata si Mona Musca, explicand ca nu se pune problema renuntarii la acest proiect. Pe de alta parte, Stoica i-a acuzat pe liderii liberali ca s-au manifestat "in mod evident abuziv", prin decizia de excludere a lui Ghise si Musca, sustinand ca la baza acesteia nu a stat "dorinta de dreptate, ci numai dorinta de revansa". (Lavinia Dimancea)

UDREA: "CONDUCEREA PNL, IPOCRITA"
Candva liberala, acum democrata, Elena Udrea a criticat si ea decizia PNL de a-i exclude pe Mona Musca si Ioan Ghise. Prezenta la Scoala de vara a tinerilor democrati, Udrea a acuzat conducerea liberala ca a folosit deconspirarea colaboratorilor Securitatii pentru a-si indeparta adversarii din propriul partid. "Nu il cunosc pe omul asta, numit Ghise, insa el a fost exclus din PNL pentru a putea fi exclusa si Mona Musca. Este o ipocrizie a conducerii PNL, avand in vedere ca Titu Gheorghiof si Mircea Ionescu Quintus au semnat si ei angajamente cu Securitatea si iata ca or sa ramana, fara nici o problema, membri PNL", a declarat Udrea. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic pnl musca mona mona musca ghise