x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică GIP: “Udriştii” de ieri, USR-iştii de astăzi

GIP: “Udriştii” de ieri, USR-iştii de astăzi

de Ion Alexandru    |    18 Iul 2019   •   07:55
GIP: “Udriştii” de ieri, USR-iştii de astăzi

Şefa USR Bucureşti, Roxana Wring (foto), e o veche colaboratoare a Elenei Udrea. În 2012, pe când Udrea era preşedintele PDL Bucureşti, Wring a făcut parte (alături de Turcescu şi Videanu) din echipa care a desemnat persoana care a ocupat primul loc pe lista PDL pentru Consiliul General, dezvăluie Grupul de Investigaţii Politice.

 

GIP arată că “la fel ca USR-iştii de azi, Elena Udrea anunţa în aprilie 2012 că „e nevoie de un nou mod de a face politică”. Pentru a „recâştiga încrederea bucureştenilor”, Udrea anunţa crearea unui juriu care să decidă cine va deschide lista PDL la alegerile locale pentru Consiliul General Bucureşti. Era vorba, în realitate, de persoana care urma să ocupe locul doi pe listă, locul 1 fiind deja ocupat de candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană. Din juriu făceau parte 5 persoane, între care ofiţerul acoperit Robert Turcescu, catastrofalul fost primar Adriean Videanu şi Roxana Wring, la acea vreme preşedintele unui ONG, ProDomo”.

Roxana Wring împreună cu colegii ei din juriul numit de Udrea au desemnat-o pe Simona Creţu pentru lista PDL pentru Consiliul General. Alegerea a fost pe măsura juriului. Simona Creţu avea să se remarce ulterior prin numeroase declaraţii incoerente, printre care şi aceea că primarul Sorin Oprescu a fost reţinut pentru că ea i-a scris numele pe o hârtie şi “Universul a ascultat-o”.

 

 

×
Subiecte în articol: roxana wring Elena Udrea