x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gir de Cotroceni - "Lotul Gusa", scos din PD

Gir de Cotroceni - "Lotul Gusa", scos din PD

09 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Colegiul Director al PD a decis ieri retragerea sprijinului politic acordat deputatilor Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu, recomandand organizatiilor teritoriale sa-i excluda din partid.
OANA STANCU

COMPARATIE. Cozmin Gusa a avut un mesaj special pentru seful statului
Forul PD nu este abilitat de statut sa ia o asemenea decizie. Ulterior, liderul Emil Boc s-a prezentat in fata presei insotit de o armata de tineri pentru a proba ca nu Gusa a reprezentat tinerii din partid. E vorba de Boc si Negoita, dar si de presedintii organizatiilor de tineret si studenti si de o parte din semnatarii scrisorii prin care lui Gusa i se cerea sa candideze la sefia PD. Acestia din urma au venit ieri pentru a arata ca lor insile le apartine initiativa sanctionarii dure a lui Gusa, intrucat au fost pacaliti in momentul in care presa a primit altceva decat au semnat ei. Capul de acuzare la adresa gruparii Gusa a fost "provocarea de daune partidului" prin declaratiile facute presei in legatura cu situatia din partid, cu prioritatile partidului, precum si acelea potrivit carora Traian Basescu ar fi santajabil. "Ce a inteles opinia publica? Ca prioritatile PD nu sunt guvernarea si alegerile pentru primaria Capitalei, ci cele ale gruparii Gusa-Pavelescu-Sandru", a declarat liderul PD. Boc le-a cerut celor trei parlamentari sa renunte la functiile de deputati pentru a lasa partidului mandatele obtinute pe listele lui si sa probeze daca "moralitatea" face casa buna cu grupul lor. Boc a sustinut insa ca excluderea lor din partid nu va afecta majoritatea parlamentara pentru ca "nu in cei trei a stat stabilitatea Aliantei".

REPLICA. La o jumatate de ora dupa conferinta PD, Gusa-Pavelescu-Sandru au anuntat ca nu asteapta sa fie exclusi si "se despart" ei de PD pentru a nu supune la presiuni organizatiile din care fac parte. Cozmin Gusa a sustinut ca nu exista nici un motiv pentru aceasta sanctiune, ci doar "frica unora de competitie". "E un sistem totalitar. Nu ne asteptam ca PD sa fie un asemenea sistem", a afirmat Pavelescu. "Domnul Boc sa-si stabileasca relatiile cu fostii lui colegi din PCR pentru ca sunt mari indoieli ca domnul Emil Boc nu va merge in PSD", a improscat si Gusa, amintind de textele semnate de Boc in suplimentul Scanteia. El l-a acuzat pe Traian Basescu ca "desi ar vrea sa se mascheze la Palatul Cotroceni, a fost in mijlocul acestor evenimente". "Dupa reactiile din ultima vreme, mie imi seamana foarte mult a Lucasenko. Nu am sa-i dau decat un singur mesaj, ca onoarea ii lipseste si mai devreme sau mai tarziu romanii isi vor da seama de asta", s-a rastit Gusa si la Traian Basescu.

×
Subiecte în articol: politic guşă