x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gitenstein si-a dat cu parerea pentru ultima oara: "E sarcina tuturor partilor sa gaseasca o cale de coabitare"

Gitenstein si-a dat cu parerea pentru ultima oara: "E sarcina tuturor partilor sa gaseasca o cale de coabitare"

17 Dec 2012   •   23:02
Gitenstein si-a dat cu parerea pentru ultima oara: "E sarcina tuturor partilor sa gaseasca o cale de coabitare"
Sursa foto: Intact Images

Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA in Romania, al carui mandat a incetat pe 14 decembrie, a spune ca in noul Legislativ de la Bucuresti sunt mai multi parlamentari decat membrii Congresului SUA, 588 fata de 535, si spera ca si calitatea democratiei sa fie mai ridicata.

"Veti avea in Parlament mai multi oameni decat avem noi in Congres. E urias. Sunt multi oameni", a declarat Gitenstein intr-un interviu difuzat luni seara de Digi 24 si inregistrat inainte de finalul mandatului.

Intrebat daca un numar mai mare de parlamentari nu asigura si o mai buna calitate a democratiei, Gitenstein a raspuns, razand, ca spera ca acest lucru sa se intample in Romania.

Gitenstein a mai spus ca Romania, ca aliat de incredere al SUA, trebuie sa asigure respectarea angajamentelor asumate fata de Occident in privinţa MCV, dar si fata de FMI, el insistand ca stabilitatea si predictibilitatea politica si economică sunt esentiale.

"Cred ca stabilitatea este foarte importanta acum si cred ca anul viitor va fi unul dificil din punct de vedere economic, nu doar pentru Romania, ci pentru toata lumea din centrul si estul Europei, la modul general. De ce sa vă faceti si mai multe greutati, creand o situatie de risc? Atunci cand vorbesc cu investitorii si cu factorii de decizie din Statele Unite, primul lucru de care se intereseaza este riscul specific de tara al Romaniei. Si acesta este un risc pe care nu vreti sa vi-l asumati acum. Nu ar avea logica, si e sarcina tuturor partilor sa gasească o cale de coabitare", a declarat fostul ambasadorul SUA.

×
Subiecte în articol: mark gitenstein ambasadorul sua