x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Cazul Alexandrescu - încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului

Gorghiu: Cazul Alexandrescu - încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului

03 Mai 2016   •   11:00
Gorghiu: Cazul Alexandrescu - încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a compromis prin comportamentul din ultimele zile şi că acest caz reprezintă încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului Cioloş.


"Eu cred că este încă o dovadă a lipsei de coagulare a acestui Cabinet. Eu nu sunt adepta depeşelor trimise ocult către un ONG, care, să vedeţi surpriză, acea depeşă ajunge la presă, e publicată de toată presa, "nu-mi mai dau demisia pe care mi-am dat-o pe Facebook, parcă aş vrea să rămân", după care iese premierul în prima zi sau a doua zi de Paşte şi-mi spune că voi fi revocat. Este o lipsă de coerenţă la nivel guvernamental", a declarat Alina Gorghiu, marţi, la RFI.

Liderul PNL arată că, în cazul în care faptele invocate de Alexandrescu se confirmă, ar trebui să existe o discuţie între acesta şi premierul Dacian Cioloş.

"Dacă acele fapte pe care ministrul le invocă a fi săvârşite de către colegi din Cabinet sau alte structuri sunt adevărate, atunci chiar mă aştept la o discuţie foarte serioasă între prim-ministru şi acest ministru, indiferent că-l revocă sau nu", a afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL este de părere că "acest ministru s-a compromis nu prin ce a făcut în mod special la minister, ci prin comportamentul din ultimele zile".

Prim-ministrul Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă că, în cursul zilei de marţi, va trimite preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a lui Vlad Alexandrescu şi nominalizarea noului ministru al Culturii, după ce în aceeaşi zi a apărut în presă o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresată Grupului pentru Dialog Social, în care susţinea că asupra lui au fost exercitate acţiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, după ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.

Sursa: AGERPRES

×