x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Demisia lui Oprea - înţeleaptă; politica de alianţe a PNL - decisă luni

Gorghiu: Demisia lui Oprea - înţeleaptă; politica de alianţe a PNL - decisă luni

01 Iul 2016   •   16:35
Gorghiu: Demisia lui Oprea - înţeleaptă; politica de alianţe a PNL - decisă luni

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că decizia lui Gabriel Oprea de a se retrage din UNPR este ''înţeleaptă'' şi a afirmat că politica de alianţe a liberalilor va fi decisă săptămâna viitoare.

''Referitor la demisia lui Gabriel Oprea cred că nu sunt foarte multe lucruri de comentat şi cred că nici nu am motive să comentez. Singurul lucru pe care pot să-l spun - este o decizie zic eu înţeleaptă această demisie şi e bine că se întâmplă acest lucru. Altfel, cred că sunt probleme mult mai importante care trebuie discutate în acest moment de liderii partidelor politice şi printre aceste întâmplări nefericite cred că se încadrează inclusiv declaraţia unor lideri din statele europene care, din păcate, nu fac decât să încurajeze disoluţia proiectului european şi o posibilă ieşire din NATO. Şi fac referire exactă la declaraţia preşedintelui Cehiei, Milos Zeman'', a declarat pentru AGERPRES Alina Gorghiu.

Ea a precizat că în ceea ce priveşte informaţiile apărute în mass-media despre o posibilă fuziune sau absorbţie a UNPR liberalii au avut mai multe discuţii cu partidele mici de pe scena politică românească, dar o decizie se va lua în Biroul Politic Naţional de luni.

''Cât despre discuţia cu UNPR, noi am avut nu una, ci mai multe discuţii cu partidele mici de pe scena politică românească având în vedere mandatul pe care Biroul Politic Naţional mi l-a încredinţat mie şi domnului Blaga. Nu am discutat nici măcar o dată în spaţiul public despre vreo alianţă sau vreo fuziune aşa cum tot am auzit în ultima vreme, dar vă informez că decizia cu privire la politica de alianţe a PNL o ia forul de conducere săptămâna viitoare, adică luni. Ceea ce trebuie să ştiţi este că PNL este un partid puternic, cu blazon, care, indiferent ce va decide luni, va avea prioritate câştigarea alegerilor parlamentare respectând criteriile de integritate pentru candidaţii pe care-i va propune, aşa cum a făcut-o şi până acum'', a adăugat Gorghiu.

Preşedintele fondator al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunţat că se retrage din UNPR şi va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieşi din politică.

''Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică'', a scris Oprea pe pagina sa de Facebook. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu gabriel oprea