x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre ong-ul pe care ar intenţiona Cioloş să-l facă: Nu va avea succes

Gorghiu, despre ong-ul pe care ar intenţiona Cioloş să-l facă: Nu va avea succes

10 Mar 2017   •   19:39
Gorghiu, despre ong-ul pe care ar intenţiona Cioloş să-l facă: Nu va avea succes
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Senatorul liberal Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Timişoara, că nu crede în succesul ong-ului ''cu valenţe politice'' pe care fostul premier Dacian Cioloş a anunţat că şi-l va face şi că PNL a fost singurul partid care l-a susţinut necondiţionat în timpul exercitării funcţiei de prim-ministru, ''deşi, de multe ori, am strâns din dinţi dând această susţinere necondiţionată''.

''Domnul Cioloş a fost prim-ministru al României un an, iar singurul partid care l-a susţinut în mod onest, necondiţionat, a fost PNL şi spun asta fără nicio ezitare, deşi de multe ori am strâns din dinţi dând această susţinere necondiţionată. Atitudinea domniei sale faţă de PNL a fost însă una ezitantă, cu multe fluctuaţii şi, personal, nu insist să încerc să-l mai înţeleg'', a afirmat, într-o conferinţă de presă, Alina Gorghiu.

Gorghiu consideră că Cioloş ar fi putut să întoarcă serviciile pe care PNL i le-a făcut, înscriindu-se în acest partid ''care este mai mult decât onorabil, făcând un pas pentru întărirea echipei liberale''.

Senatorul liberal a afirmat că fostul premier are în jurul său o echipă bună de experţi, care au experienţă în executiv şi care au demonstrat că ştiu ce să facă în executiv.

''Ar fi fost un pas pe care l-aş fi apreciat, dacă venea în interiorul PNL şi întărea această echipă. Altfel, dacă se va hotărî să meargă pe proiectul acesta cu ONG, care are aspiraţii politice, din punctul meu de vedere, nu va avea succes, ba chiar aş putea să spun că intuiesc un eşec. Dar este opţiunea personală pe care o face Dacian Cioloş şi fiecare, mai devreme sau mai târziu, va avea efectele acţiunilor sale în prim plan'', a detaliat Alina Gorghiu.

În altă ordine de idei, ea subliniat că încurajează orice candidatură pentru preşedinţia PNL, până acum fiind depuse cele ale lui Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban.

''Am avut dialog cu amândoi, îmi doresc de la amândoi o campanie echilibrată, care să propună un proiect coerent şi articulat cu o echipă care să îndrăznească mult mai mult decât a îndrăznit echipa PNL de până acum. Îmi doresc ca în competiţie să se înscrie şi alţi candidaţi (...)'', a afirmat senatorul PNL.

Alina Gorghiu crede că în acest moment este mult mai important ca liberalii să se concentreze, când vine vorba despre Congresul partidului, pe moţiuni, pe proiectul politic de după data acestuia, ''pentru că un partid care nu va avea articulat un proiect care să însemne unificarea dreptei, care nu îşi va pune problema să se deschidă la tot ceea ce înseamnă nou în societatea românească, nu va avea succes şi, în niciun caz, nu va fi un opozant legitim al PSD''. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: alina gorghiu dacian ciolos