x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre sistemul de vot:Doar în Parlament sau prin sesizarea CCR mai putem schimba ceva

Gorghiu, despre sistemul de vot:Doar în Parlament sau prin sesizarea CCR mai putem schimba ceva

02 Feb 2016   •   19:24
Gorghiu, despre sistemul de vot:Doar în Parlament sau prin sesizarea CCR mai putem schimba ceva

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că liberalii vor continua demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, arătând că doar în Parlament sau prin sesizarea CCR se mai poate schimba ceva.

"PNL va continua să acţioneze pentru revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi. Decizia premierului de a nu interveni în acest proces, deşi avea toată legitimitatea, nu este finalul demersurilor noastre. Vom încerca, prin toate posibilităţile, să oferim românilor un sistem de vot mai bun, pe care toţi îl doresc, dar nimeni, în afară de PNL, nu şi-l asumă. Doar în Parlament sau prin sesizarea Curţii Constituţionale mai putem schimba ceva. Şansele sunt mici, dar vom merge până la capăt", a scris marţi Gorghiu, pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit luni cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament pe tema modificării legislaţiei electorale.

Ulterior, prim-ministrul a declarat că decizia organizării alegerilor în două tururi de scrutin trebuie luată în Parlament şi că Guvernul este gata să sprijine un astfel de demers.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu