x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: PNL a depus un proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

Gorghiu: PNL a depus un proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

31 Oct 2019   •   12:19
Gorghiu: PNL a depus un proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, depunerea la Parlament a unei propuneri legislative care prevede amânarea, până la începutul anului 2021, a termenului de intrare în vigoare a dispoziţiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor.

"Ieri, PNL a înaintat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispoziţiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. O normă care nu este oportună acum, aşa cum a constatat şi Comisia de la Veneţia. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap. Realitatea nu poate fi negată: volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar, de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluţionate într-un termen rezonabil... Tabloul nu este unul care să atragă aplauze. Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021", a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit proiectului, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018 va fi modificată în sensul că prevederile referitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor din Legea de modificare a Statutului judecătorilor şi procurorilor vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

"Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021", prevede proiectul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu