x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: PNL va contesta folosirea de către PSD a denumirii USL pe materialele de campanie

Gorghiu: PNL va contesta folosirea de către PSD a denumirii USL pe materialele de campanie

de Agerpres    |    05 Mai 2014   •   16:26
Gorghiu: PNL va contesta folosirea de către PSD a denumirii USL pe materialele de campanie

Deputatul liberal Alina Gorghiu a declarat luni că PNL va contesta la Birourile Electorale Judeţene folosirea de către PSD a acronimului USL pe materialele de campanie.

"PNL va întreprinde două acţiuni în ce priveşte mesajul electoral 'USL trăieşte', pentru că nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa niciodată cu înşelarea electoratului, adică nu se va ocupa niciodată cu o campanie folosită în prezent de PSD de genul 'uitaţi, mortul trăieşte', folosind sloganul 'USL trăieşte!', motiv pentru care solicităm public atât premierului, cât şi întregului colectiv PSD să pună capăt minciunii răspândite pe toate materialele electorale în tot spaţiul public din România. Astăzi (n.r. - luni) a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie", a declarat deputatul PNL într-o conferinţă de presă.

Ea consideră că USL a fost "dinamitată" de Victor Ponta şi de PSD prin scoaterea de la guvernare a PNL.

"Sunt eludate dispoziţiile articolului 7, alin. 1 din Legea 33/2007. Textul acestui articol spune că alianţa electorală care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC eludează prevederile legii, ocolind procedura în faţa Biroului Electoral Central în condiţiile în care, în mod evident, nu a putut participa la alegeri sub denumirea USL. Cred că singurul scop pe care îl au în vedere este faptul că produc confuzie şi induc în eroare electoratul din România. Mi se pare de un mare prost gust şi de o jenă imensă să-ţi baţi joc de un electorat pe care crezi tu că-l păcăleşti mergând cu un mesaj fals", a menţionat Alina Gorghiu.

Deputatul liberal a precizat că, potrivit aceleiaşi legi, semnul electoral folosit de un partid sau de o alianţă îi aparţine de drept dacă l-a folosit primul şi nu poate fi însuşit de un partid politic sau alianţă decât cu consimţământul celor cărora le-au aparţinut.

"Până la sfârşitul săptămânii se vor depune aceste sesizări către Birourile Electorale Judeţene, urmând ca juridic să fie contestate la BEC după o eventuală decizie negativă de la birourile judeţene. PNL a hotărât, de asemenea, şi a intrat pe ultima sută de metri în ce priveşte redactarea şi depunerea către instanţa competentă, Tribunalul Bucureşti, a solicitării de denunţare a USL, pentru că credem că este necesară această analiză şi acest demers pentru a pune capăt unei aparenţe juridice în spatele căreia se ascunde PSD", a încheiat Gorghiu.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu USL