x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu (PNL): Voi propune partidului dezbateri serioase după europarlamentare privind votul la 16 ani

Gorghiu (PNL): Voi propune partidului dezbateri serioase după europarlamentare privind votul la 16 ani

09 Mai 2019   •   16:41
Gorghiu (PNL): Voi propune partidului dezbateri serioase după europarlamentare privind votul la 16 ani

Senatorul liberal de Timiş, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timişoara, că susţine introducerea dreptului de vot al tinerilor de la 16 ani, atâta timp cât ei au şi drept la muncă de la acea vârstă.

Parlamentarul liberal a adăugat că în alte ţări europene această prevedere a devenit deja o practică, iar subiectul trebuie lansat în dezbatere după europarlamentare.

"Voi propune ca PNL să aibă după aceste europarlamentare dezbateri foarte serioase privind modificarea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Acei oameni au la 16 ani drept la muncă şi în anumite condiţii dreptul să se căsătorească, alte drepturi şi obligaţii, trebuie să aibă şi dreptul la vot, după o prealabilă pregătire cu privire la tot ceea ce înseamnă constituţie, drepturi şi libertăţi, democraţie", a afirmat Alina Gorghiu.

Senatorul liberal consideră că tinerii la 16 ani au discernământ, atâta timp cât la 16 ani un cetăţean din România "este prezumat că are discernământ să răspundă penal", are capacitatea de muncă şi să îşi plătească taxe şi impozite aferente.

"Cred cu tărie că la 16 ani pot vota în cunoştinţă de cauză dacă societatea şi şcoala românească îi pregăteşte în acest sens", a concluzionat Alina Gorghiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu