x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu şi Blaga: Moldova constituie o prioritate pentru liberali

Gorghiu şi Blaga: Moldova constituie o prioritate pentru liberali

20 Feb 2016   •   20:30
Gorghiu şi Blaga: Moldova constituie o prioritate pentru liberali
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Cele şase judeţe din componenţa Regiunii de dezvoltare Nord-Est (Moldova) constituie o prioritate pentru liberali, după cum au susţinut, sâmbătă, la Bacău, copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"Moldova, al cărui destin s-a legat foarte mult de administraţia PSD, este una din regiunile care a suferit de-a lungul timpului din lipsa investiţiilor în infrastructură, a investiţiilor directe şi, implicit, din lipsa locurilor de muncă nou create. În această zonă s-au înregistrat, de-a lungul anilor, recorduri peste recorduri în ceea ce priveşte sărăcia, motiv pentru care ne-am propus ca prioritate dezvoltarea zonei, atât prin programul de guvernare al PNL, dar şi în proiectele locale pe care fiecare candidat din judeţele componente le va prezenta opiniei publice", a precizat Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, "elementul cheie pentru a scăpa populaţia de a mai fi captivă PSD" l-ar constitui "dezvoltarea marilor oraşe, dezvoltarea marilor comunităţi locale". Pentru acest lucru "este nevoie imperioasă", după cum susţine Gorghiu, de realizarea de autostrăzi către Uniunea Europeană şi revitalizarea activităţilor industriale.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat "necesitatea îmbunătăţirii urgente a infrastructurii" în Moldova, văzută drept "condiţie obligatorie şi deci prioritate în proiectul PNL de dezvoltare a zonei", având în vedere că peste doi ani se va sărbători un secol de la Marea Unire.

"Nici în perioada interbelică, pe care uneori am impresia că îi lăudăm prea mult, nici comuniştii, nici după 1989 nu au reuşit să facă două autostrăzi care să lege provinciile istorice ale României. Aceasta este o sarcină prioritară a viitorului guvern liberal. Prea multe studii de fezabilitate, prea puţine lucruri concrete. Dacă ar fi o autostradă care să lege Moldova cu Uniunea Europeană, prin Ardeal, oare crede cineva că s-ar opri investiţiile vestice la poalele munţilor? Desigur că s-ar amplifica prezenţa investitorilor în Moldova. Trist este faptul că moldovenii demonstrează că sunt oameni harnici oriunde ar lucra, dar nu au condiţii de infrastructură şi investiţii pentru a şi-o manifesta", a spus Blaga.

El a precizat că "proiectul PNL vizează tocmai găsirea de resurse certe pentru a micşora decalajele între regiunea Moldovei şi zona Ardealului". "Este o mare responsabilitate a generaţiei actuale de liberali", a afirmat copreşedintele PNL, la evenimentul de lansare a candidatului PNL la funcţia de primar al municipiului Bacău, senatorul Dragoş Luchian.

Astfel, în opinia Alinei Gorghiu, Dragoş Luchian poate contribui la revenirea Bacăului în rândul marilor producători industriali ai României.

"Profesionist în domeniul administraţiei, a fost viceprimar opt ani, dar şi cunoscător şi iniţiator de legi prin prezenţa sa din ultimii ani în Parlament, Dragoş Luchian poate contribui prin iniţiativele sale, înscrise în "Proiect de Bacău", tocmai la revenirea Bacăului în rândul marilor producători industriali ai României", a subliniat Gorghiu.

Ea l-a îndemnat pe candidat "să fie şi om printre oameni".

"Dacă vei prezenta direct cetăţenilor proiectul liberal, oamenii te vor crede", i-a spus Alina Gorghiu.

"Avem nevoie de onestitate. Nimeni nu o să mai creadă că putem face lucruri pompoase, despre care au tot vorbit politicienii de-a lungul anilor, dar nimeni nu a realizat ceva demn de consemnat. (...) Avem mai mult de 70 la sută dintre oameni noi, dar care pot să-şi îmbine elanul cu profesionalismul dobândit de-a lungul carierei lor apreciate în comunităţile din care provin", a subliniat Alina Gorghiu.

Potrivit lui Vasile Blaga, Dragoş Luchian poate fi "primarul necesar" pentru ca Bacăul să devină unul dintre cele mai prietenoase locuri din România pentru investiţii şi viaţă civilizată, datorită pregătirii sale în domeniul administraţiei şi legislaţiei, dar şi prin carisma sa care "aduce încredere şi implicare" în rândul cetăţenilor.

"Dragoş Luchian trebuie să înscrie Bacăul alături de cele cinci oraşe mari conduse de primari liberali, aflate alături de Bucureşti în fruntea ierarhiei de dezvoltare urbană din România", a precizat Vasile Blaga.

Sursa: Agerpres

×