x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Toate drumurile duc spre preşedintele Klaus Iohannis, în criza PSD

Gorghiu: Toate drumurile duc spre preşedintele Klaus Iohannis, în criza PSD

15 Iun 2017   •   19:33
Gorghiu: Toate drumurile duc spre preşedintele Klaus Iohannis, în criza PSD

 Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că în actuala criză din PSD ''toate drumurile duc spre preşedintele Klaus Iohannis'', accentuând recunoaşterea internaţională a şefului statului şi marile probleme din PSD. 

''Ce se întâmplă acum este cert. Toate drumurile duc spre preşedintele Klaus Iohannis. Este limpede, de asemenea, că există un foarte mare constrast între conduita, legitimitatea şi recunoaşterea internaţională a lui Klaus Iohannis, pe de-o parte, şi mizeria în care se scufundă PSD şi Liviu Dragnea, pe de altă parte'', a afirmat Gorghiu. 

În opinia sa, constituţional sunt două variante în ceea ce priveşte această criză, respectiv, fie ca premierul Sorin Grindeanu să-i dea demisia, fie aceea de a fi demis prin moţiune de cenzură. 

''Ori îşi dă demisia primul ministru, ori este demis prin moţiune de cenzură. Evident că se pare că este o chestiune de timp (...) în care se va confirma ultimul pas spre ridicolul absolut în cadrul PSD, că se va depune în scurt timp o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Vom vedea atunci dacă şi în ce măsură PSD va avea suficiente voturi pentru a vota această moţiune de cenzură. Recent am văzut şi SOS-ul domnului Dragnea către UDMR, dar răspunsul pentru moment a fost unul reţinut. Vom vedea ce se întâmplă în continuare'', a explicat Alina Gorghiu. 

Parlamentara PNL se aşteaptă ca niciunul dintre miniştrii care şi-au dat demisia din actualul Guvern Grindeanu să nu se regăsească într-un viitor Cabinet, ''pentru că gestul demisiei înseamnă cert o recunoaştere a incapacităţii manageriale a acestora''. 

Alina Gorghiu a adăugat că lipsa de logică din PSD este dublată de o ''lipsă de sinceritate, pentru că nu Raportul sau cele scrise în Raport sunt nemulţumirile reale ale domnului Dragnea, care de când a luat puterea, acesta împreună cu colegii lui au o singură obsesie (...), gândul lor este exclusiv concentrat pe Justiţia din România şi pe modificarea legislaţiei, astfel încât să-şi satisfacă interesele''. 

În altă ordine de idei, Alina Gorghiu a remarcat că în ultima perioadă a devenit foarte ''vocală'' în PSD Gabriela Firea, care ''îşi doreşte să fie viitorul premier''. 

''Văd pe cineva foarte vocal în PSD, care îşi doreşte să fie viitorul prim ministru al României, o doamnă care vorbeşte rar, doamna Firea. Mă întreb dacă în această şedinţă a CEx a PSD (de joi, n.r.), nu ar fi interesant pentru toţi cei care trăim în Bucureşti şi suportăm calvarul, să vedem un raport de evaluare de guvernare locală legat şi de doamna Firea şi de Primăria Capitalei, pe care aceasta şi l-a asumat, pentru că nici 13% (...) nu îndeplineşte doamna Firea, după un an de zile, nu după cinci luni. Şi atunci vom vedea care este legitimitatea cu care doamna Firea vorbeşte atunci când îşi atacă propriul Cabinet'', a detaliat Alina Gorghiu. AGERPRES

×