x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL va face o cercetare sociologică pentru a stabili candidatul la preşedinţie. Antonescu şi-ar fi dorit un vot direct al membrilor

PNL va face o cercetare sociologică pentru a stabili candidatul la preşedinţie. Antonescu şi-ar fi dorit un vot direct al membrilor

de Agerpres    |    07 Iul 2014   •   16:37
PNL va face o cercetare sociologică pentru a stabili candidatul la preşedinţie. Antonescu şi-ar fi dorit un vot direct al membrilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va fi făcută o cercetare sociologică care va dura 2-3 săptămâni şi care va fi supusă analizei Delegaţiei Permanente a partidului.

"Hotărârea de la şedinţa Biroului Politic de săptămâna trecută a rămas în picioare, va fi o cercetare sociologică care probabil va dura în jur de 2-3 săptămâni, este un termen pe care casele respective de sondare îl vor decide, nu este un lucru pe care noi să-l decidem. S-au stabilit, de către echipa care coordonează această cercetare, criteriile care vor fi aduse la cunoştinţa celor doi candidaţi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Vrem să avem cel mai bun candidat", a spus Gorghiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Potrivit lui Gorghiu, cercetarea sociologică va fi prezentată Delegaţiei Permanente care va decide prin vot cine va fi candidatul la prezidenţiale al PNL.

Ea a menţionat totodată că fostul preşedinte al partidului Crin Antonescu nu a cerut un vot pe propunerea sa de a se renunţa la sondajul de opinie şi că doar şi-a spus părerea pe acest subiect.

Antonescu a propus azi conducerii partidului să renunţe la sondajul pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale iar acesta să fie votat în Delegaţia Permanentă.

"Eu am încercat, având în vedere că suntem cu toţii într-un calendar foarte strâns care, practic, ne stânjeneşte planurile, înainte de a face nişte cercetări sociologice, care să ne ajute în decizie, mai extinse şi deci mai relevante, am propus să simplificăm lucrurile, să mergem la o Delegaţie Permanentă, cât mai rapid, în care să se dea acest vot, pentru că, până la urmă, oricum aşa se va desemna candidatul", a declarat Antonescu la finalul şedinţei Biroului Politic al PNL.

El a adăugat că din câte ştie nu există acceptul PDL pentru o cercetare complexă cu toţi candidaţii, inclusiv cu cel al PDL, care trebuie să fie finalizată până în jurul datei de 1 august, când chestiunea candidatului unic ar trebui lămurită.

"S-a insistat să se facă un sondaj, nu e problema mea. Exista varianta să luăm noi decizia politică, eventual preopinantul să propună un scor şi eu să zic bine, e bun ăsta şi hai să luăm totuşi decizia politică în Delegaţia Permanentă. De un sondaj ţii cont într-o anumită măsură, dar decizia politică este relevantă", a susţinut Antonescu.

El a spus că nu l-a deranjat faptul că propunerea lui nu a fost împărtăşită de conducerea partidului, pentru el fiind important să-şi facă punctul de vedere cunoscut şi să ofere soluţii pentru simplificarea lucrurilor.  

×
Subiecte în articol: candidat pnl crin antonescu