x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gruparea anti-Dragnea de la Capitală se înscrie în alegerile interne ale partidului

Gruparea anti-Dragnea de la Capitală se înscrie în alegerile interne ale partidului

de Ion Alexandru    |    18 Feb 2019   •   11:02
Gruparea anti-Dragnea de la Capitală se înscrie în alegerile interne ale partidului

Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei, implicat la începutul acestei luni într-un conflict violent cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că intenţionează să candideze al preşedinţia Organizaţiei PSD Bucureşti. Acesta susţine că s-a sfătuit în acest sens cu primarul general Gabriela Firea, fost preşedinte interimar al acestei organizaţii. Atât Bădulescu, cât şi Firea s-au poziţionat, în ultima perioadă, împotriva conducerii centrale a PSD.

 

După decizia Comitetulu Executiv al PSD de a organiza alegeri în toate structurile locale ale partidului unde, în prezent, sunt conduceri interimare, la Bucureşti şi-a anunat candidatura Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei şi un apropiat al Gabrielei Firea. Aceasta din urmă chiar i-a dat lui Bădulescu binecuvântarea şi l-a încurajat în acest demers. “PSD a câştigat pentru prima dată în istorie alegerile în Bucureşti, având primarul general şi cei şase primari de sector aleşi toţi sub sigla PSD, într-un moment în care le conducerea organizaţiei se afla doamna Gabriela Firea”, a afirmat, ieri, Aurelian Bădulescu.

 

Atac la Dragnea

Competitorul proaspăt înscris în cursă a subliniat că unul dintre motivele pentru care candidează la şefia PSD Bucureşti este rivalitatea pentru Liviu Dragnea. Bădulescu este de părere că implicarea în această competiţie “este un semnal de continuitate din partea unei echipe care a demonstrat că poate face performanţă. (...) Atât eu, cât şi doamna primar general avem convingerea că PSD are o responsabilitate imensă faţă de cetăţenii care ne-au acordat voturile în 2016 şi că disputele partinice şi politicianiste, care, din păcate, afectează activitatea partidului în ultima perioadă, trebuie să înceteze de îndată. Bucureştenii trebuie să fie mai presus de orice dispute, iar orice acţiune care le sacrifică interesele din raţiuni politice trebuie stopată de îndată. Or, acest lucru nu se poate face decât având suportul unei organizaţii dedicate Lui, cetăţeanului bucureştean, nu Lui, cetăţeanului Dragnea Liviu Nicolae. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Decizia de a organiza alegeri în organizaţiile locale a fost luată în 3 februarie şi urmează ca noii preşedinţi plini ai organizaţiilor locale şi judeţene să fie desemnaţi în perioada 15 februarie – 15 martie 2019. Aceste scrutinuri interne vizează 13 organizaţii ale Partidului Social Democrat care au, în prezent, conduceri interimare. Printre acestea se numără Bucureşti, Dâmboviţa, Brălila, Caraş-Severin, Cluj, Suceava, Călăraşi, Botoşani, Braşov, Gorj, Timiş, Iaşi sau Sibiu.

Spre exemplu, ministrul Fondurilor Europene şi interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, asigură, politic, şi interimatul conducerii filialei Dâmboviţa.

 

Conflict violent cu Gabriel Mutu

Auelian Bădulescu a intrat în atenţia opiniei publice după ce, la începutul acestei luni, a avut un conflict cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care ocupă interimar funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti. Conflictul s-a soldat cu jigniri şi cu aruncarea cu sticle cu apă. Ulterior, Bădulescu, care fusese audiat, anul trecut, la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, a anunţat public că a minţit în declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală şi că urmează să meargă la Parchet pentru a-şi schimba declaraţia. În ziua reaudierii, el le-a spus jurnaliştilor că, de fapt, a minţit când a spus că a minţit şi că s-a dus la procuror doar pentru a da un supliment de declaraţie.

 

Viceprimarul general spune că are girul Gabrielei Firea, care l-a încurajat în demersul său

 

×