x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvern - Reorganizare la bufetul Victoria

Guvern - Reorganizare la bufetul Victoria

de Aniela Nine    |    19 Dec 2006   •   00:00
Guvern - Reorganizare la bufetul Victoria
"GRUPURI VESELE" DE LA MASA, IN VIZOR
In loc sa se ocupe cu aplicarea mult trambitatei restructurari a agentiilor aflate in subordine, Guvernul se ocupa cu elaborarea de reguli menite a-i impiedica pe functionarii din Palatul Victoria sa tina scaunele ocupate la bufet.

Strategii de la Palatul Victoria au gasit solutia pentru a-i determina pe functionarii de la Guvern sa fie "civilizati": au postat in interiorul bufetului un afis prin care le comunica acelora care servesc masa aici ca le este interzis sa mute scaunele de la o masa la alta, in ideea impiedicarii formarii de "grupuri vesele". Cel care nu se supune inaltei porunci risca sa ramana nemancat, personalul de servire nemaipreluandu-i comanda. "In dorinta de a oferi un serviciu rapid si de calitate, precum si de a nu aglomera excesiv personalul disponibil pentru deservire, va rugam sa pastrati configuratia actuala a salii de mese fara a suplimenta numarul locurilor existente la oricare dintre mese. In caz contrar ne vedem nevoiti sa refuzam preluarea comenzii", se poate citi pe afisul lipit ieri pe peretii bufetului.

Decizia este motivata de Adriana Misirgic, sefa bufetului, prin lipsa de mobilier. "Nu avem mai multe scaune, ci doar atatea cat trebuie sa fie la fiecare masa. Daca cineva trage un scaun la alta masa, ceilalti clienti care doresc sa serveasca masa stau in picioare si asteapta la rand la scaune", a spus Misirgic, citata de Mediafax.

IN BIROU, DISPAR TACAMURI! Desi respectivul bufet este singurul loc din cladirea Palatului Victoria unde se poate manca, iar numarul de mese nu este prea mare, functionarilor li se interzice si sa serveasca masa in birou. Exceptie de la aceasta fac insa persoanele cu rang inalt: ministri, secretari de stat, consilieri, cu totul putin peste 50 de persoane.

Si aceasta regula are o explicatie: servirea mesei in birouri a "facilitat" disparitia mai multor tacamuri, cani si farfurii. "In prezent suntem in inventar si numai pana acum s-a constatat ca ne lipsesc 200 de tacamuri. Vesela inca nu am numarat-o. Ce lipseste va trebui sa fie platit de noi", a mai spus Misirgic.

Restrictiile si noile reguli i-au nemultumit pe functionarii guvernamentali. "Nu ne-am asteptat ca restructurarea si reorganizarea Guvernului sa inceapa cu bufetul", a fost comentariul ironic al unuia dintre ei. Aceste noi reguli de servire a mesei, spun aceleasi persoane, au fost impuse o data cu preluarea de Radu Stroe a functiei de secretar general al Guvernului. In replica, singurul comentariu al SGG a precizat ca bufetul din Palatul Victoria este coordonat de RA-APPS.

×
Subiecte în articol: politic masa