x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernanții pot aduce în România până la 50 de miliarde de euro. Dan Voiculescu: Pot schimba destinul acestei națiuni

Guvernanții pot aduce în România până la 50 de miliarde de euro. Dan Voiculescu: Pot schimba destinul acestei națiuni

13 Apr 2020   •   15:16
Guvernanții pot aduce în România până la 50 de miliarde de euro. Dan Voiculescu: Pot schimba destinul acestei națiuni

Soarta României ar putea lua o turnură spre bine, afirmă profesorul Dan Voiculescu, dacă autoritățile vor ști să profite de o șansă unică pe care o avem.

Pandemia de coronavirus poate aduce și beneficii economice, în condițiile în care instituțiile europene pun la dispoziția statelor membre sume importante de bani.

”Dacă autoritățile române acționează inteligent și foarte RAPID, pot aduce IMEDIAT în economia națională până la 50 de miliarde de euro, schimbând destinul acestei națiuni”, spune Dan Voiculescu într-o postare pe blog.

Acesta afirmă că ocazia pe care o avem este unică și nu ne vom mai întâlni curând cu așa ceva.

”Dacă aceste sume nu vor fi atrase rapid în economia noastră, vom pierde o ocazie de dezvoltare unică și ne vom zbate între 3 și 5 ani doar pentru a recupera pierderile înregistrate din cauza Pandemiei” subliniază Dan Voiculescu.

”Sursele de finanțare:

483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale.

637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie.

Prin inițiativa SURE, UE a fost constituit un buget de 100 de miliarde de euro pentru salvarea locurilor de muncă. Fiecare stat poate primi fonduri în funcție de programele naționale pe care le dezvoltă. Ținând seama de situația concretă a României, am putea accesa cel puțin 5 miliarde de euro din acest fond, dacă acționăm rapid, organizat și inteligent.

Alte 40 de miliarde de euro au fost puse la dispoziția guvernelor naționale de BEI (Banca Europeană pentru Investiții), pentru situațiile în care sunt necesare lichidități pentru IMM-uri. Cel puțin 2 miliarde ar putea ajunge în România.

FONDUL EUROPEAN DE INVESTIȚII pune la dispoziție pentru garanții guvernamentale (destinate IMM-urilor) de aproximativ un milliard de euro.

În cadrul programului Pandemia (Programul achiziții urgente în pandemie), Banca Centrală Europeană a rezervat pentru statele membre 750 miliarde de euro pentru achiziții urgente. Între 20 și 30 de miliarde de euro ar putea fi învestite în România.

România are acces la Fondului de solidaritate pus la dispoziție de UE pentru a acoperi urgențele în domeniul sănătății publice, 800 de milioane de euro în 2020.

Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții deblochează aproximativ 1.6 miliarde de euro pentru a încuraja investițiile în sectorul agriculturii și al bioeconomiei, în contextul pandemiei de coronavirus”, transmite Dan Voiculescu.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu