x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernare - PC da verdictul in week-end

Guvernare - PC da verdictul in week-end

de Dana Piciu    |    20 Iun 2006   •   00:00
Guvernare - PC da verdictul in week-end

Biroul Politic al PC a hotarat in sedinta de ieri convocarea Consiliului National pentru duminica, la Bucuresti, pentru a decide daca partidul mai ramane sau nu la guvernare.

"Vineri si sambata, conducerea centrala va avea intalniri cu toti liderii din teritoriu, cu parlamentarii partidului si cu reprezentantii nostri in Executiv. Vrem sa stim care este stadiul colaborarii in cadrul vestitelor protocoale ale Coalitiei si daca mai functioneaza. Vrem, de asemenea, sa aflam cate initiative legislative au fost sustinute si cate nu de partenerii nostri de Coalitie si care este modul de colaborare si daca mai exista colaborare la nivelul Executivului intre PC si colegii nostri din Coalitie", a precizat purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca. El a mai anuntat ca la Consiliul National va exista un singur punct pe ordinea de zi: ramanerea sau nu a PC la guvernare.

DOSAR FACUT PUBLIC. Ciuca a precizat ca analiza si decizia Consiliului National nu au legatura cu raspunsul pe care CNSAS il va da in legatura cu Dan Voiculescu si ca acestea sunt determinate doar "de stricta colaborare cu partenerii nostri de Coalitie".

El a mai aratat ca in sedinta de ieri nu s-a discutat pe subiectul nominalizatului PC la functia de vicepremier, Dan Voiculescu insistand ca acest subiect sa fie delimitat de iesirea sau nu de la guvernare, pentru ca cele doua subiecte sa nu se influenteze reciproc. "Subiectul vicepremierului il priveste pe presedintele Voiculescu ca persoana si il va regla. In cursul zilei de luni, cel mai tarziu marti (n.r. - astazi), el va da publicitatii dosarul atat de discutat de la CNSAS", a mai spus Ciuca, adaugand ca decizia CNSAS nu a ajuns inca la Dan Voiculescu. "Domnul Voiculescu are indicii foarte clare despre modul in care s-a facut acea scurgere de informatii: de la CNSAS catre o persoana din afara CNSAS si de la acea persoana catre presa", a precizat Ciuca. El a mai adaugat ca Voiculescu se bucura "in mod categoric" in continuare de sprijinul Biroului Politic pentru functia de vicepremier.

CAGULAT. In timp ce purtatorul de cuvant facea aceste precizari, prin spatele lui a trecut un barbat cu o cagula pe fata, lucru ce a starnit curiozitatea ziaristilor. "Era un coleg de-al nostru care voia probabil sa faca o gluma in legatura cu secretizarea asta teribila de la CNSAS", a afirmat Ciuca. El a spus ulterior ca persoana mascata era liderul PC Hunedoara, Petru Marginean, care voia sa atraga atentia opiniei publice in legatura cu o chestiune din teritoriu. Contactat telefonic, Marginean a refuzat sa dea prea multe detalii in legatura cu gestul sau. "Am vrut sa arat ca in Romania exista paine si circ", a comentat el.

INTERES
"Vrem sa stim care este stadiul colaborarii in cadrul vestitelor protocoale ale Coalitiei si daca mai functioneaza. Vrem, de asemenea, sa aflam cate initiative legislative au fost sustinute si cate nu de partenerii nostri de Coalitie si care este modul de colaborare si daca mai exista colaborare la nivelul Executivului intre PC si colegii nostri din Coalitie" - Bogdan Ciuca, deputat PC
×
Subiecte în articol: politic