x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul discută reducerea numărului de posturi ale Comisiei de Strategie și Prognoză

Guvernul discută reducerea numărului de posturi ale Comisiei de Strategie și Prognoză

31 Iul 2020   •   14:09
Guvernul discută reducerea numărului de posturi ale Comisiei de Strategie și Prognoză
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de hotărâre care prevede reducerea numărului de posturi din Comisia Națională de Strategie și Prognoză de la 235 la 114, conform proiectului de HG.

„Menţionăm că posturile care se reduc sunt posturi vacante, deci neocupate şi care nu generează efecte juridice și financiare”, arată documentul.

Expunerea de motive arată că în ultimii 2 ani, „prin reglementări succesive și în dezacord cu principiile organizării administrației publice centrale”, Comisia Națională de Strategie și Pronoză a dobândit competențe care nu au legătură cu activitatea sa, precum administrarea schemelor de ajutor de stat, finanțator pentru autoritățile administrației publice locale din Fondul de Dezvoltare și Investiții, unitate centrală de fundamentare și atribuire a proiectelor strategice de investiții realizate între sectorul public și unul sau mai mulți parteneri privați.

Pentru corectarea situației, Guvernul o modificat actele normative care au adus atribuții noi Comisiei Naționale de Strategie și Pronoză.

Ca efect al noilor modificări în ceea ce privește obiectivele, funcțiile și atribuțiile Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză şi, ținând cont de concluziile unei evaluări organizaționale care a fost realizată în cadrul acestei autorități publice, se propune reducerea numărului de posturi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: comisia de strategie si prognoza