x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul va discuta achiziţionarea de rachete HIMARS

Guvernul va discuta achiziţionarea de rachete HIMARS

13 Feb 2018   •   07:47
Guvernul va discuta achiziţionarea de rachete HIMARS

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că proiectul de lege pentru achiziţionarea sistemelor de rachete HIMARS şi hotărârea referitoare la corvetele multifuncţionale vor fi aprobate joi în şedinţa de guvern.

 

"Proiectul de lege pentru achiziţionarea rachetelor HIMARS joi va fi în şedinţa de guvern şi se va aproba. (...) O să facem plata până la 28 februarie pentru primul sistem de rachete HIMARS (...) în valoare de aproape un miliard de dolari. (...) Joi, în şedinţa de guvern, vom aproba şi hotărârea privind cele patru corvete multifuncţionale", a declarat Fifor la Antena 3.

El a arătat că se doreşte ca aceste corvete să fie construite într-un şantier naval din România, iar cu off-setul provenit de la acestea să se facă modernizarea celor două fregate aflate în dotarea Marinei române.Ministrul Mihai Fifor a mai precizat că în iulie-august se va face plata pentru cel de-al doilea sistem de rachete Patriot.

Pe de altă parte, el a susţinut că salariile militarilor vor creşte cu 3,64% ca urmare a aplicării Legii salarizării şi că nicio pensie militară nu va scădea. "În Armata Română salariile nu scad. În 2017 salariile militarilor au crescut în medie cu 15-20%. (...) În medie, creşterea este de 3,64% în Armată începând cu aplicarea Legii salarizării unitare. (...) În momentul de faţă, ne-am dorit o stabilitate a pensiei militare şi, iată, o avem. Nicio pensie nu scade", a spus Fifor, citat de AGERPRES

×