x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gyorgy Frunda: UDMR are multe de pierdut dacă rămâne în actuala Coaliţie

Gyorgy Frunda: UDMR are multe de pierdut dacă rămâne în actuala Coaliţie

17 Sep 2011   •   12:35
Gyorgy Frunda: UDMR are multe de pierdut dacă rămâne în actuala Coaliţie

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat astazi ca UDMR are multe de pierdut daca ramane in actuala Coalitie. El a adaugat ca trebuie facut un inventar al Protocolului incheiat in primavara, "sa vedem ce nu s-a realizat din protocolul respectiv si din vina cui".

"Am spus consecvent in ultimul an de zile ca UDMR are multe de pierdut din cauza participarii in aceasta coalitie. In primavara, conducatorii au spus ca incheiem un protocol cu PDL si in situatia in care PDL nu-si respecta angajamentele luate, ne vom gandi daca mai ramanem sau nu in coalitie. Acest lucru il vreau eu: sa facem un inventar al Protocolului incheiat in primavara, sa vedem ce nu s-a realizat din protocolul respectiv si din vina cui si sa luam o decizie politica in cunostinta de cauza", a afirmat Frunda, potrivit Agerpres.

Citeste si Marko Bela: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, o cianura politica

Frunda a mentionat ca Legea Minoritatilor Nationale trebuia sa se adopte pana la sfarsitul lunii iunie, dar nu s-a aprobat. "Putem lua o decizie: sa se adopte pana la sfarsitul lui decembrie, dar sa hotaram", a adaugat Frunda.

"Masurile economice despre care a fost vorba, foarte putine s-au realizat, doar in legatura cu acel card Kogalniceanu, in rest nimic. Ne aflam intr-o situatie de criza. Ce facem din punct de vedere economic? Pe ce cale merge UDMR-ul?", s-a intrebat Frunda.

Senatorul a adus in discutie si problema infiintarii Partidului Popular Maghiar din Transilvania si faptul ca UDMR trebuie sa spuna ce pericol reprezinta acest partid si ce strategie va avea.

×