x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gyorgy Frunda va candida la Primăria Târgu Mureş

Gyorgy Frunda va candida la Primăria Târgu Mureş

de Mediafax    |    11 Apr 2012   •   17:46
Gyorgy Frunda va candida la Primăria Târgu Mureş

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda va candida la Primaria Targu Mures, inlocuindu-l in cursa electorala pe Vass Levente, consilier de stat in Ministerul Sanatatii, care era anuntat drept candidat de cateva luni. Frunda spune ca a luat aceasta decizie "din spirit de echipa", "intr-un moment dificil pentru UDMR si comunitatea maghiara".

Frunda a spus ca a luat decizia de a candida in urma cu trei zile, "din spirit de echipa", la solicitarea liderilor Uniunii, "intr-un moment dificil pentru UDMR si comunitatea maghiara" si din dorinta de a oferi orasului o alternativa la actuala administratie, careia i-a imputat lipsa de transparenta a fondurilor publice.

"Stiu ca va fi foarte greu. Nu voi reusi nici singur, nici impreuna cu UDMR, nici impreuna cu comunitatea maghiara, ci doar impreuna cu romanii si ungurii. Mesajul meu e foarte clar, vreau sa fiu primarul tuturor targumuresenilor, al romanilor si al ungurilor, al ungurilor si al romanilor, al intelectualilor si al saracilor, al tinerilor si al batranilor, al femeilor si al barbatilor", a spus Frunda.

Senatorul isi doreste ca locuitorii din Targu Mures, indiferent de etnie, sa traiasca intr-un oras normal, "fara anormalitati si jigniri", amintind ca municipiul a fost primul oras din Europa care a consfintit, inca din secolul XVI, principiul tolerantei religioase.

Frunda a spus ca va prezenta un program electoral inaintea debutului campaniei electorale, dupa ce va discuta cu consilierii locali din Targu Mures ai Uniunii si specialistii UDMR.

La Primaria Targu Mures isi anuntasera candidatura Benedek Imre (PCM), Vass Levente (UDMR) si Smaranda Enache (independent).

×
Subiecte în articol: candidat primarie targu mures Gyorgy Frunda