x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hibele lui Ionut Popescu

Hibele lui Ionut Popescu

de Monica Iordache Apostol    |    09 Sep 2005   •   00:00

Fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu, s-a facut vinovat in ochii premierului Calin Popescu Tariceanu de o slaba capacitate de a administra portofoliul ce i-a fost incredintat. Asta a fost explicatia data ieri de premier in legatura cu decizia sa de a-l schimba pe Ionut Popescu din fruntea Ministerului Finantelor.

REPROSURI. La o saptamana dupa ce a promis dezvaluiri, Tariceanu a revarsat un potop de reprosuri la adresa fostului sau ministru. In primul rand, i-a reprosat ca in sapte luni de mandat nu si-a facut timp pentru nici o intalnire administrativa cu secretarii de stat si directorii din minister pentru a coordona actiunile MF. In al doilea rand, Ionut Popescu a fost acuzat ca nu a avut nici un fel de relatii cu reprezentantii organismelor internationale. "Din pacate, nu a avut timp sa se intalneasca, de exemplu, cu comisarul european pentru politici fiscale, care era omologul lui. In momentul in care Romania se pregateste sa intre in Uniunea Europeana, imaginati-va cum ar fi ca Anca Boagiu sa nu se intalneasca cu Ollie Rehn sau sa il evite sapte luni", a exemplificat Tariceanu, spunand ca aceasta nu este singura institutie internationala pe care Popescu a ocolit-o.

IMPOZITE "EVITATE". In al treilea rand, Tariceanu l-a acuzat pe fostul sau ministru ca nu a pus in aplicare masurile decise de Guvern. El a amintit ca, in paralel cu introducerea cotei unice, Executivul decisese sa mareasca cu 10% impozitele pentru dobanzi si pentru castigurile de capital. "Masura trebuia introdusa de la 1 aprilie. Nu a introdus-o atunci si a promis ca o va face la 1 iulie. Asa de bine s-a descurcat ministrul, ca masura va fi introdusa de la 1 ianuarie 2006", a rabufnit Tariceanu, spunand ca acestea sunt doar cateva din neajunsurile fostului sef de la Finante.

OGRADA PROPRIE. Tariceanu a dat ieri explicatii si in legatura cu castigul sau rezultat din vanzarea actiunilor Rompetrol. Premierul a spus ca inaintea sa au mai fost inca 2.000 de cumparatori de actiuni la Rompetrol si ca nu a beneficiat de informatii speciale atunci cand a decis sa vanda. El a recunoscut ca a castigat din vanzare, spunand insa ca nu avea intentia sa le vanda si ca ar fi castigat mai mult daca le pastra. "Le-am vandut insa ca sa nu se faca speculatii pe tema unui conflict de interese din cauza calitatii de actionar la Rompetrol si de prim-ministru", a explicat el. (Monica Iordache )

×
Subiecte în articol: politic popescu