x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hollande, despre aderarea României la Schengen: România este pregătită să-și ia UNELE angajamente

Hollande, despre aderarea României la Schengen: România este pregătită să-și ia UNELE angajamente

10 Feb 2015   •   17:54
Hollande, despre aderarea României la Schengen: România este pregătită să-și ia UNELE angajamente
Sursa foto: Hollande, despre aderarea României la Schengen: România este pregătită să-și ia UNELE angajamente

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, cu privire la aderarea României la Schengen, că țara noastră este pregătită să-și ia unele angajamente.

"Ne-am pus de acord ca în acest Consiliu să fie luate decizii pentru a controla deplasările, programul PNR (passenger name record), precum și decizii pentru a face controale pe internet și pentru a distruge aceste site-uri internet care permit radicalizarea. (...) România (...) este pregătită să-și ia unele angajamente", a susținut Hollande, după întâlnirea cu președintele român, Klaus Iohannis.

Liderul de la Palatul Elysee a menționat că a discutat cu președintele României și despre schimburile economice. "Franța este prezentă în România, s-au făcut investiții importante în ultimii ani și dorim să amplificăm aceste investiții", a spus președintele Franței.

El a arătat că Renault participă cu 3% la produsul intern brut al României. "Este în interesul ambelor țări să continuăm. Balanța comercială a Franței va avea de câștigat din relația cu România", a susținut Francois Hollande.

×