x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Honorius Prigoană şi Radu Stroe, validaţi de BEM pentru alegerile din Colegiul 1

Honorius Prigoană şi Radu Stroe, validaţi de BEM pentru alegerile din Colegiul 1

29 Dec 2009   •   00:00
 Honorius Prigoană şi Radu Stroe, validaţi de BEM pentru alegerile din Colegiul 1

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti a validat, astăzi, candidaturile lui Radu Stroe (PNL) şi Honorius Prigoană (PDL) pentru postul de deputat lăsat liber de Bogdan Olteanu. Candidatura lui Remus Cernea a fost respinsă.



Liberalul Radu Stroe şi democrat-liberalul Honorius Prigoană se vor confrunta pentru un mandat de deputat în alegerile parţiale care vor avea loc în data de 17 ianuarie 2010, în Colegiul 1 din Circumscripţia 42 Bucureşti. Scrutinul va fi organizat după ce liberalul Bogdan Olteanu, ales deputat în acest colegiu, a demisionat din Parlament în urma numirii în funcţia de viceguvernator al BNR.

PDL a propus iniţial un alt candidat, Viorel Tudorache, care, în urma discuţiilor purtate în partid, a depus la biroul electoral o cerere de renunţare la candidatură, informează Mediafax. Astfel, PDL a făcut o nouă nominalizare, propunându-l pe fiul deputatului PDL Silviu Prigoană, Honorius Prigoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, s-a stabilit că Radu Stroe şi Honorius Prigoană îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida şi a respins candidatura lui Remus Cernea, propus de Partidul Verde.

În cazul lui Remus Cernea, Biroul electoral a stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida deoarece a fost propus de un partid care la alegerile parlamentare anterioare nu a întrunit pragul electoral, nefiind astfel reprezentat în actualul Parlament.

Potrivit legii, cetăţenii cu drept de vot, partidele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot formul, în termen de cel mult 24 de ore de la afişarea deciziei de acceptare a candidaturii, contestaţii împotriva deciziei Biroului.

Campania electorală va începe pe 2 ianuarie şi, având în vedere că pentru alegerile parlamentare parţiale campania electorală este de 15 zile, aceasta se va încheia pe 16 ianuarie, la ora 7.00.

×
Subiecte în articol: politic