x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iancu, despre Vosganian: Nu pot să înţeleg această atitudine stranie la dezbarea legii offshore

Iancu, despre Vosganian: Nu pot să înţeleg această atitudine stranie la dezbarea legii offshore

02 Oct 2018   •   22:15
Iancu, despre Vosganian: Nu pot să înţeleg această atitudine stranie la dezbarea legii offshore

Preşedintele Comisiei pentru industrii, deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat, marţi, că atitudinea deputatului ALDE Varujan Vosganian de la dezbaterea legii offshore a fost una "stranie", menţionând că a existat şi o discuţie între liderii coaliţiei de guvernare pe tema amendamentelor la această lege.

"Eu, personal, am discutat cu domnul Vosganian săptămâna trecută. Şi-a manifestat interesul de a avea două amendamente, să nu existe contracte subsecvente şi o intervenţie asupra regimului fiscal alta decât redevenţele. I-am spus că au fost împărtăşite în totalitate şi supuse dezbaterii şi sunt preluate. De asemenea, a existat o discuţie între domnul Călin Popescu Tăriceanu şi domnul Liviu Dragnea, la nivelul liderilor grupurilor, ce nu pot să înţeleg această atitudine de astăzi, este stranie", a afirmat Iancu, în legătură cu faptul că deputatul ALDE Varujan Vosganian a spus că dezbaterile sunt "improvizate" şi a anunţat că va cere retrimiterea la comisii a proiectului.

Iancu a afirmat că s-au creat "zone de agitaţie" atunci când legea a devenit "mai avantajoasă pentru statul român".

"Dintr-o dată, din moment ce vedem că legea este mai avantajoasă pentru statul român, brusc s-au creat nişte zone de agitaţie atât în rândul unor colegi de la PNL, cât şi de la USR, dar iată surpriza, apar discuţii de acest gen şi din partea ALDE. Din moment ce domnul Vosganian a votat aceste lucruri în iulie şi acum brusc să considere că e o improvizaţie...(...). Discuţia cu domnia sa a avut loc vineri. Nu pot să dau o explicaţie pentru o anumită atitudine", a mai spus Iancu.

În opinia sa, legea va fi adoptată în Camera Deputaţilor.

"Un proiect de lege nu poate pune în pericol o construcţie atât de importantă cum este coaliţia", a mai spus Iancu.

Deputaţii ALDE au părăsit dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore, liderul deputaţilor ALDE Varujan Vosganian argumentând că această dezbatere este "o improvizaţie", deoarece nu există o evaluare a impactului bugetar, o evaluare clară a resurselor şi nici un punct de vedere al Guvernului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: iulian iancu legea offshore