x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În viziunea preşedintelui: “Clasa politică, “zoaie pe geam”

În viziunea preşedintelui: “Clasa politică, “zoaie pe geam”

de Oana Stancu Zamfir    |    08 Feb 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a su­r­prins aseară, la TVR, lăudându-l pe premierul Tăriceanu pentru promptitudinea cu care a reacţionat în cazul CNSAS. însă a acuzat din nou guvernul li­be­ral că este influenţat de PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a su­r­prins aseară, la TVR, lăudându-l pe premierul Tăriceanu pentru promptitudinea cu care a reacţionat în cazul CNSAS. “M-am bucurat, a declarat el, când am văzut că deja luni primul-ministrul era la sediul CNSAS pentru a discuta cu membrii Co­le­giului”. Atât au durat însă lau­de­le, preşedintele apreciind că ordonanţa de urgenţă emisă de Guvern pentru continuarea activităţii CNSAS este “proastă”, întrucât ar fi tre­buit să prevadă doar că CNSAS nu dă verdicte, ci avize. “Este nepermis să scoţi dintre cei care trebuie ve­ri­ficaţi candidaţii, mai ales că este an electoral. Al doilea minus este verifi­ca­rea judecătorilor şi procurorilor”, a arătat şeful statului

 

ILIESCU, LA COMANDĂ. Bă­sescu a acuzat din nou guvernul li­be­ral că este influenţat de PSD. “Ma­jor”. “Eu nu vorbesc ca un om care nu ştie. În prezent, PSD, prin dom­nul Iliescu, Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, influenţează major de­ci­ziile Guvernului Tăriceanu”, a sus­ţ­­inut preşedintele. Data ale­ge­ri­lor va fi stabilită, spune el, tot după cum “va cere Ion Iliescu, Năs­ta­se”. “Sunt convins că aşa cum va stabili PSD premierul va fi extrem de su­pus. Ion Iliescu conduce Guvernul”, acu­ză Băsescu, persiflându-l pe Tă­ri­ceanu şi pentru ideea de a pla­sa lo­ca­lele în funcţie de campio­na­tul eu­ro­pean de fotbal (“În toată Eu­ropa se opreşte viaţa, în mintea unora, atunci când este un campio­nat de fotbal”). Tot în cârdăşie cu PSD, nici uni­nominalul nu crede că va fi adoptat pentru că “se pare că există o în­ţe­le­gere şi se vor invoca tot soiul de pre­texte de tergiversare”. Şi ca să con­chidă, după “322” şi “listaci”, pre­şe­din­tele a lansat un nou termen: clasa politică e ca o zoaie pe un geam. “Uneori ai senzaţia că este ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia care este România, când dai să te uiţi, e plin de zoaie, nu vezi bine nici afară şi nici de afară în casă”.

×
Subiecte în articol: politic