x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ÎNCEPUT - Un nou an universitar cu politicieni în deschidere

ÎNCEPUT - Un nou an universitar cu politicieni în deschidere

de Monica Iordache Apostol    |    Emilia Sava    |    02 Oct 2008   •   00:00

Deschiderea anului universitar i-a adus împreună pe Ion Iliescu, Elena Udrea, Daniela Popa şi Miron Mitrea la Universitatea "Dimitrie Cantemir", pe Mircea Geoană şi Emil Constantinescu la Politehnică.



Deschiderea anului universitar i-a adus împreună pe Ion Iliescu, Elena Udrea, Daniela Popa şi Miron Mitrea la Universitatea "Dimitrie Cantemir", pe Mircea Geoană şi Emil Constantinescu la Politehnică.

Preşedintele Băsescu a ales Universitatea Ovidius din Constanţa, unde a apreciat implicarea universitarilor în promovarea facultăţilor cu profil tehnic. "După ’90, impresia era una că România mai are doar umanişti şi avocaţi, dar revine nevoia acută de ingineri pentru o ţară în plină dezvoltare", a spus preşedintele. Discursul preşedintelui a fost precedat de cel al unei studente la jurnalism. "Speranţa personală este ca domnişoara care s-a adresat cu domnule preşedinte să vorbească la fel despre mine şi după ce termină facultatea", a comentat Băsescu.

Motociclist din studenţie
Studenţii de la Universitatea Tehnică de Cons­truc­ţii din Bucureşti au avut parte în prima zi de şcoală de un discurs al premierului Tăriceanu. Ceremonia de deschidere a anului universitar a ţinut loc de inaugurare pentru sala de sport a Universităţii, construită din fonduri guvernamentale, drept pentru care conducerea instituţiei de învăţământ n-a mai contenit cu mulţumiri faţă de premier. Studenţii au umplut însă doar pe jumătate sala de sport şi s-au ocupat mai mult cu discuţii personale, astfel încât discursul premierului a fost acoperit permanent de un zumzăit obositor. Tăriceanu, care a fost şi el student şi apoi profesor la UTCB, la Hidrotehnică, s-a plim­bat apoi şi prin campusul universitar. A găsit şi un student care tocmai cobora de pe motocicletă. "Eu eram singurul din facultate care aveam motocicletă", s-a lăudat Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: politic