x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu spune că ginerele său va candida la Preşedinţie "dacă PSD nu găseşte altă formulă"

Ilie Sârbu spune că ginerele său va candida la Preşedinţie "dacă PSD nu găseşte altă formulă"

15 Apr 2014   •   11:31
Ilie Sârbu spune că ginerele său va candida la Preşedinţie "dacă PSD nu găseşte altă formulă"

Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat marţi că premierul Victor Ponta va trebui să candideze la preşedinţie anul acesta dacă PSD nu găseşte "o altă formulă".

"Premierul a spus-o că nu şi-a dorit lucrul ăsta şi nu şi-l doreşte (să candideze la prezidenţiale-n.r.). Însă sigur, dacă nu ajungem în situaţia în care să găsim o altă formulă, până la urmă va trebui să facă acest pas, e preşedintele partidului, aşa s-a întâmplat de fiecare dată, şi îşi asumă acest rol. Dar nici ceea ce spunea domnul Antonescu şi alţi domni că abia a aşteptat premierul, preşedintele partidului nostru, să se rupă această alianţă a noastră, ca să poată candida. Nu şi-a dorit lucrul ăsta şi eu ştiu mai bine ca oricare alt membru al partidului, nu şi-a dorit şi nu-şi doreşte. A vrut să continue activitatea de premier, lucrurile merg bine, în ciuda faptului că Traian Băsescu face acuzaţii de toate felurile", a declarat Sârbu la RFI.

În opinia sa, PSD va decide candidatul după 25 mai: "După alegerile europarlamentare, când vom vedea exact cum suntem la ora actuală situaţi în preferinţele electoratului, atunci se va lua o decizie. şi sigur, pe baza unor sondaje, cine e cel mai bine plasat, lucruri care s-au spus".

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că o decizie în privinţa candidaturii la prezidenţiale se va lua după alegerile pentru Parlamentul European, nefiind exclusă varianta refacerii USL şi desemnarea unui candidat comun.

"Speranţa mea e, cred că se supără unii, dar eu cred după 25 mai sunt şanse mari să refacem USL, iar atunci luăm o decizie în cadrul USL, în baza a ceea ce scrie în acordul USL, un partid are premierul, un partid are preşedintele. Eu cred în ideea de USL", a declarat Victor Ponta.

×