x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilan Laufer a lansat Platforma Social-Liberală, partid cu care vrea să intre în Parlament

Ilan Laufer a lansat Platforma Social-Liberală, partid cu care vrea să intre în Parlament

12 Dec 2019   •   16:25
Ilan Laufer a lansat Platforma Social-Liberală, partid cu care vrea să intre în Parlament

Fostul ministru al Mediului de Afaceri Ilan Laufer a lansat, joi, la Cluj, Platforma Social Liberală (PSL), un proiect politic cu care îşi propune să intre în Parlamentul României.

"Am lansat la Cluj-Napoca Platforma Social Liberală, care reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, pro-europeană şi euro-atlantică, şi urmăm toate procedurile legale pentru a obţine actele privind înfiinţarea partidului. Platforma îşi propune să devină un factor integrator, să fim un partid care să integreze scena politică românească şi să vină cu un proiect special pentru România, cu un nou mod de a face politică. Vom trece de la ideea de ură şi dezbinare, instaurată în societatea românească, şi ne propunem să punem capăt războiului româno-român. Şansele de a avea candidaţi la alegerile locale de anul viitor sunt mici, dar căutăm variante să avem candidaţi, obiectivul nostru numărul unu fiind intrarea în Parlament în 2020", a declarat Ilan Laufer.

El a mai spus că este dispus să colaboreze atât cu PSD, cât şi cu PNL.

PSL a lansat şi proiectul de ţară "România 10 în 10", cu zece măsuri care ar urma să fie luate în următorii zece ani de România pentru a ajunge în primele zece economii europene.

"Ne dorim în această perioadă dublarea veniturilor populaţiei, iar salariul mediu să ajungă la 1.600 de euro, pentru a atinge puterea de cumpărare similară cu nivelul Spaniei şi Italiei, să avem o lege a repatrierii şi integrării unui milion de români din diaspora până în 2025, introducerea serviciului militar după model scandinav, pentru o perioadă de şase luni, unde tinerii absolvenţi de liceu pot învăţa ce înseamnă disciplină şi unitate", a mai spus Ilan Laufer.

El a demarat această iniţiativă politică împreună cu analistul politic Alexandru Coita, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ilan laufer