x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Botoş ar putea fi numit secretar de stat pe probleme de ordine publică

Ilie Botoş ar putea fi numit secretar de stat pe probleme de ordine publică

11 Mar 2014   •   11:19
Ilie Botoş ar putea fi numit secretar de stat pe probleme de ordine publică

Fostul procuror general al României Ilie Botoş ar putea fi numit în funcţia de secretar de stat pe probleme de ordine publică în locul chestorului Florea Oprea, eliberat luni din funcţie şi numit subsecretar de stat în cadrul departamentului, au declarat pentru Agerpres surse din MAI. Decizia privind eliberarea din funcţie a lui Florea Oprea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Totodată, chestorul Lucian Guran, care deţinea funcţia de adjunct al secretarului de stat responsabil pe probleme de ordine publică, a fost eliberat din funcţie şi numit director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Management Operaţional.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât detaşarea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), începând de luni, pe o perioadă de trei ani, a fostului procuror general al României Ilie Botoş.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni s-a aflat solicitarea MAI referitoare la detaşarea la această instituţie a generalului locotenent magistrat dr. Ilie Botoş, procuror militar în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru procurori a CSM a dispus încetarea detaşării la Cancelaria Prim-Ministrului din cadrul aparatului propriu de lucru al Guvernului a lui Ilie Botoş începând cu 10 martie, dată de la care a dispus detaşarea în MAI a acestuia pe o perioadă de trei ani.

În 13 februarie 2013, fostul procuror general Ilie Botoş a fost detaşat la Cancelaria Primului-Ministru, la cererea premierului Victor Ponta, printr-o decizie luată în unanimitate de membrii Secţiei pentru procurori CSM.

Anterior, el a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale.

În perioada 2003 - 2006, Botoş a îndeplinit funcţia de procuror general al României. În iulie 2006 a demisionat din această funcţie, la o zi după ce şefii SRI, SIE şi DGIPI făcuseră acelaşi lucru, în urma dispariţiei omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism.

×