x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu: Nu mă aştept ca Băsescu să-l graţieze pe Năstase. Îl voia oricum după gratii

Ilie Sârbu: Nu mă aştept ca Băsescu să-l graţieze pe Năstase. Îl voia oricum după gratii

22 Iun 2012   •   08:48
Ilie Sârbu: Nu mă aştept ca Băsescu să-l graţieze pe Năstase. Îl voia oricum după gratii

Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, a declarat, intr-un interviu acordat RFI, ca un om care a suportat socul unui glont nu poate sa intre intr-un penitenciar obisnuit si ca daca Adrian Nastase nu a reusit sa se omoare, poate reusesc altii! Sarbu a mai spus ca presedintele Traian Basescu nu-l va gratia pe fostul premier.

"Un om care se afla in starea in care se afla si un om care a suportat socul unui glont nu cred eu ca poate sa intre intr-un penitenciar obisnuit. Nu intra delincventii periculosi, interlopii, cand ajung in situatii in care in urma rafuielilor, se duc cu plagi impuscate sau injunghiati si ei au dreptul acesta de a trece printr-un spital-penitenciar. Mai exista varianta de a se amana cu trei luni de zile executarea pedepsei. Adica nu stiu daca cineva la ora actuala chiar vrea sa-l omoare pe Adrian Nastase. Daca dansul n-a reusit, poate reusesc altii! Nu cred ca exigenta noastra, a politicienilor, a opiniei publice, a justitiei, acum trebuie aratata si ridicata la grad maxim, iar in rest sa fie extrem de toleranta si candida. Nu cred!", spune liderul senatorilor social-democrati.

Intrebat daca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa-l gratieze pe Adrian Nastase, Ilie Sarbu a raspuns: "Exista si aceasta formula, dar eu nu ma astept ca presedintele Traian Basescu sa faca lucrul asta. Presedintele a spus in nenumarate ocazii, public, ca simbolul coruptiei in Romania este Adrian Nastase si-l voia in situatia, sigur, nu cea de astazi, dar il voia oricum dupa gratii".

Despre efectele pe care le are cazul Nastase asupra PSD, Ilie Sarbu a spus ca nu are "nici o emotie" ca imaginea partidului va avea de suferit. "Nu cred ca se schimba situatia in PSD, din contra, asta ne uneste, ne face mai puternici. Am vazut mesajele care vin, curg din tara. (...) N-am nici o emotie ca partidul va suferi in planul imaginii", a mai spus senatorul PSD.

×