x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Această coaliţie depinde de factorul Traian Băsescu”

Iliescu: "Această coaliţie depinde de factorul Traian Băsescu”

14 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat astăzi că formula de guvernare între PSD şi PDL reprezintă un "element diferit", dar că în politică un compromis este un lucru necesar, precizând că "a face compromisuri nu înseamnă însă a te compromite".



Ion Iliescu a declarat, după o şedinţă a grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, că în politică compromisul este un lucru necesar şi că sunt situaţii în care trebuie să ştii să faci compromisuri. "A face compromisuri nu înseamnă însă a te compromite", a spus preşedintele de onoare al PSD.

El a apreciat că această coaliţie PSD-PDL reprezintă un examen pe care speră ca atât partidul pe care îl reprezintă, cât şi grupul parlamentar să îl treacă "cum trebuie", o asemenea coaliţie putând fi benefică în momente dificile.

"E foarte important să fie o guvernare responsabilă şi stabilă, iar dacă vor fi respectate aceste lucruri s-ar putea să dea rezultate", a mai spus Ion Iliescu.

Întrebat dacă crede că va rezista coaliţia de guvernare PSD-PDL, Iliescu a răspuns: "Depinde de evoluţia conjuncturilor, de modul în care fiecare partid va privi aceste lucruri şi va şti să respecte nişte principii, să se adapteze la nişte principii de la care se porneşte. Şi există un factor important care poate fi perturbator sau, din contră, de care toţi se tem cel mai mult şi îl ştim cu toţii (Traian Băsescu - n.r.)".

Iliescu a arătat, totodată, că această coaliţie depinde de modul în care preşedintele Băsescu va şti să-şi respecte locul şi rolul său în structura constituţională, să nu fie factorul perturbator, ci să manifeste răspunderea necesară faţă de situaţia prin care trece ţara şi faţă de coliţia parlamentară. Preşedintele de onoare al PSD a precizat că, dacă sunt bine stabilite princiiile de conlucrare ale coaliţiei parlamentare, aceasta poate fi benefică pentru stabilitatea guvernării într-o periodă dificilă. Întrebat dacă Parteneriatul pentru România şi alianţa parlamentară a PSD cu PDL trebuie validată de Consiliul Naţional, Iliescu a precizat că acest lucru este necesar, potrivit statutului PSD.

Preşedinţii PSD şi PDL, Mircea Geoană şi Emil Boc, vor semna, în această  seară, la orele 18.00,  Parteneriatul pentru România.

×
Subiecte în articol: politic iliescu