x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu acuză: Mircea Geoană a inventat iar

Iliescu acuză: Mircea Geoană a inventat iar

de Lavinia Dimancea    |    13 Feb 2008   •   00:00

După declaraţia privind reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu la şefia Consiliului Naţional, liderul PSD Mircea Geoană (foto) este acu­zat din nou că spune nea­de­vă­ruri

După declaraţia privind reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu la şefia Consiliului Naţional, liderul PSD Mircea Geoană (foto) este acu­zat din nou că spune nea­de­vă­ruri. Pre­şedintele de onoare al partidului, Ion Ili­es­cu, a declarat ieri că anunţul fă­cut luni de Geoană cu privire la de­mi­sia de onoare a Guvernului şi de­clanşarea alegerilor anticipate nu a constituit o decizie a BPN, afir­ma­ţiile liderului social-democrat fiind “cam intempestive şi nu în spi­ritul dis­cuţiilor noastre din Biroul Perma­nent”. “Adică în Biroul Permanent altceva s-a discutat. (...) Toată dis­cu­ţia a fost să luăm în considerare toa­te posibilităţile şi să fim pregătiţi pen­tru orice alternativă, şi nu să pro­vocăm noi nici căderea Guvernului, nici alegeri anticipate”, a ară­tat Iliescu. În­tre­bat de ce Geoană tot iese cu de­c­laraţii care nu re­pre­zin­tă punctul de vedere al conducerii partidului, Iliescu a spus că nu poate să răs­pun­dă, dar a găsit o explicaţie la ul­tima eroare: “Eu cred că a fost o mi­că încurcare a lu­cru­rilor”. În­cur­că­tura a fost atât de mi­că, încât Ilies­cu a declarat ieri exact pe dos decât Geoa­nă: el nu cre­de că PSD este pre­gă­tit de antici­pa­te şi a avertizat că nu îl va sprijini pe Geoană, urmând ca astăzi, la Comitetul Executiv Naţional, “să ne lă­murim asupra acestor lucruri”.

În replică, Mircea Geoană a spus că discuţia din BPN a fost una consensuală , “inclusiv cu domnul Iliescu” şi a arătat că subiectul anticipatelor va fi tran­şat prin vot la şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv.

×
Subiecte în articol: politic geoană