x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu

Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu

18 Noi 2013   •   15:37
Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, astăzi, că "afacerea CEC" completează profilul moral al actualului preşedinte, Traian Băsescu. Iliescu a precizat că în mandatul său nu a sunat pe nimeni pentru menţinerea cuiva în funcţie şi că s-a pronunţat public împotriva unor asemenea "năravuri şi mentalităţi".

"Pentru ţinuta unui şef de stat, a unui preşedinte, asemenea ieşiri sunt nepotrivite, ca să nu spun mai mult", a declarat Iliescu despre ieşirile publice ale preşedintelui la adresa premierului Victor Ponta.

Întrebat cum vede "afacerea CEC", în care este implicat preşedintele Traian Băsescu, Iliescu a precizat că aceasta completează "profilul moral" al lui Băsescu. "Asta completează profilul moral al omului. Nu vreau să comentez mai mult", a spus Iliescu.

Întrebat dacă în timpul mandatelor sale de şef de stat a procedat vreodată similar, Iliescu a precizat: "Aţi auzit de aşa ceva pe vremea mea? Nu".

"Nu. Pentru că nu-mi permitea ţinuta, nu-mi permitea postul, nu-mi permtea responsabilitatea în care eram. Combăteam asemenea chestiuni. M-am pronunţat public împotriva unor asemenea năravuri şi mentalităţi. Aşa că nu puteam să fac aşa ceva. Nu-mi permitea moralitatea mea. Dar iată că se întâmplă. Asta conturează profilul moral al omului în cauză", a mai spus Iliescu.


×