x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Băsescu răstămălceşte Constituţia. Pentru asta sunt măsuri constituţionale, ca suspendarea

Iliescu: Băsescu răstămălceşte Constituţia. Pentru asta sunt măsuri constituţionale, ca suspendarea

03 Aug 2011   •   09:33
Iliescu: Băsescu răstămălceşte Constituţia. Pentru asta sunt măsuri constituţionale, ca suspendarea

Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat astazi ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la modalitatea de desemnare a premierului sunt "rastalmaciri neconstitutionale". Iliescu a subliniat ca declaratiile lui Traian Basescu despre modalitatea de desemnare a premierului sunt interpretari "neconstitutionale" ale legii fundamentale.

"Domnul presedinte ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de rastalmaciri si interpretari ale Constitutiei, care devin neconstitutionale, iar pentru asta exista masuri constitutionale, ca suspendarea. Asa ca ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de declaratii", a spus presedintele de onoare al PSD, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1TV, comentand procentele USL din sondaje, ca in Constitutie se vorbeste, legat de desemnarea premierului, despre partidul care castiga majoritatea absoluta, si nu despre aliante.

×