x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu către pesedişti: "Nu vă repeziţi ca leii in groapă"

Iliescu către pesedişti: "Nu vă repeziţi ca leii in groapă"

de Carmen Vintila    |    03 Sep 2007   •   00:00
Iliescu către pesedişti: "Nu vă repeziţi ca leii in groapă"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu le-a transmis pesediştilor să aibă grijă ce paşi vor face cu depunerea moţiunii de cenzură. Prezent sămbătă la şcoala de vară a TSD,



Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), le-a transmis pesediştilor să aibă grijă ce paşi vor face cu depunerea moţiunii de cenzură. Prezent sămbătă la şcoala de vară a TSD,

Iliescu a spus că PSD riscă să intre din nou in izolare politică dacă nu va analiza cu atenţie acest demers. "Poziţia mea este să lucrăm cu inţelepciune şi flexibilitate şi să nu ne repezim ca leii intr-o groapă din care nu mai ştim cum să ieşim", a spus Iliescu.

"Dărămăm Guvernul, nu e mare scofală. Dar ce urmează? Iniţiativa va trece in măinile preşedintelui Traian Băsescu. Să nu ne facem iluzii că preşedintele e atăt de sensibil şi va desemna la apelul de bunăcredinţă un Guvern cu partidul care este cel mai puternic. Singura idee a lui Băsescu - alegerile anticipate. Suntem noi pregătiţi să le căştigăm? Evident că nu", a mai spus Iliescu.


REALIST. Fostul şef al statului a amintit că PSD a avut cea mai bună guvernare, dar a "pierdut pe propria mănă" din cauza suspiciunilor de corupţie şi de "fripturism". El nu a uitat nici că partidul a pierdut alegerile din 2004 "in urma aroganţei unora care au susţinut că nu au nevoie de voturile PRM". "Problema PSD este legată de purtătorii de mesaj. Cine sunt aceşti purtători? Trebuie să fie credibili, nu una să spună şi alta să fumeze", a arătat fostul şef al statului. Totodată, Iliescu a atras atenţia că PSD se confruntă in acest moment cu doi duşmani, unul incompatibil din punct de vedere ideologic - PNL, şi celălat "parvenit" - PD, care "şi-a schimbat culoarea politică precum cămaşa".


REFERENDUMUL. Procedura de suspendare a lui Băsescu a fost, in opinia lui Iliescu, un moment care s-a bucurat de succes in Parlament. "Din păcate, n-am profitat de importanţa acelui moment. A apărut un moment de euforie generală - "l-am făcut praf pe Băsescu", şi nu am ştiut să ne oprim la momentul-cheie in Parlament. I se arăta un cartonaş lui Băsescu. Nu trebuia să mergem mai departe la referendumul pentru suspendare, prin aceasta i s-a dat un nou respiro lui Băsescu", a mai spus Iliescu. Căt despre şeful statului, Iliescu a spus că acesta este factorul cel mai perturbator din Romănia, fiind o sursă permanentă de conflict. La final, fostul şef al statului i-a indemnat pe tineri să muncească, pentru a se afirma in cadrul partidului. "Dacă singura preocupare a voastră este să fiţi pe liste, fraţilor, s-a dus dracu! Unora le-a cam intrat şefia in cap", a spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic iliescu