x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Hrebenciuc sa faca un pas inapoi!"

Iliescu: "Hrebenciuc sa faca un pas inapoi!"

de Lavinia Dimancea    |    26 Ian 2006   •   00:00
Iliescu: "Hrebenciuc sa faca un pas inapoi!"

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca a recomandat liderului grupului PSD de la Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, precum si altor lideri ai PSD, sa faca un pas inapoi. "Eu nu cer. Eu i-am recomandat, i-am dat un sfat prietenesc. Lui si altora", a raspuns Iliescu unei intrebari a ziaristilor. El a aratat, totodata, ca Hrebenciuc nu trebuie sa demisioneze din functia de lider de grup, dar nu nu a explicat la ce s-a referit cand i-a recomandat lui Hrebenciuc sa faca pasul in spate. Totodata, Iliescu a precizat ca doreste sa se vada "ca niste oameni care au niste probleme arata ca sunt flexibili nu numai in sus, ci si in jos".

SEFIA CAMEREI. El a mai spus ca Adrian Nastase trebuie sa ramana, deocamdata, presedintele Camerei Deputatilor, neexistand nici o ratiune pentru a se retrage din aceasta functie. Iliescu a precizat ca ii pare rau pentru ceea ce se intampla in prezent cu Adrian Nastase si a apreciat ca acesta este unul dintre cei mai capabili oameni politici ai Romaniei.

POSIBILA SOLUTIE. Cat priveste functia de presedinte executiv al PSD, Ion Iliescu a apreciat ca aceasta a fost gandita intr-o anumita conjunctura si a adaugat ca, in functie de situatie, lucrurile se pot modifica. Intrebat despre eliminarea functiei de presedinte executiv, Iliescu a apreciat ca aceasta poate fi una dintre solutii, dar a aratat ca numai Congresul poate decide. Ion Iliescu a precizat ca nu i se pare lipsita de interes o simplificare a structurii de conducere a PSD in sensul eliminarii functiei de presedinte executiv. El a adaugat ca nu persoanele care ocupa functii sunt cele care conteaza, ci elaborarea unei structuri de conducere cat mai eficace. El a calificat drept "falsa" tema prezentei unor oameni bogati in conducerea PSD si a spus ca nu contesta actuala conducere a partidului. Iliescu a mai spus ca PSD a consumat si consuma in acest moment prea multa energie pentru gestionarea conflictelor dintre liderii sai, facand mai putin ceea ce se asteapta din partea unui partid de opozitie. El s-a declarat dezamagit de situatia actuala a PSD, aratand ca partidul nu a reusit sa se redreseze dupa pierderea statutului de partid de guvernamant. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic psd iliescu