x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu:Interpretarea afirmaţiilor despre Antonescu - surprinzătoare;remarca lui Geoană - nefericită

Iliescu:Interpretarea afirmaţiilor despre Antonescu - surprinzătoare;remarca lui Geoană - nefericită

26 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu consideră "surprinzător" modul în care au fost înterpretate declaraţiile sale pe tema alegerii lui Crin Antonescu la conducerea PNL, calificând drept "nefericită" şi remarca lui Mircea Geoană, care i-a atribuit obiceiul de a face "cadouri otrăvite".



"A fost comentată, într-un mod surprinzător, declaraţia pe care am făcut-o, la telefon, unui gazetar de la ziarul Gandul, în legătură cu alegerea domnului Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al PNL. Ce am spus eu: am salutat alegerea domnului Crin Antonescu, apreciind calităţile sale intelectuale şi morale. Am şi spus că, într-un fel, prin comportamentul său, este mai apropiat de social-democraţie. În legătură cu angajarea sa în cursa pentru alegerile prezidenţiale, am spus că «are un handicap, fiind dependent de PNL, care are un suport electoral modest». S-a văzut aceasta şi la alegerile parlamentare, unde domnul Antonescu, cu toate calităţile sale, s-a situat în colegiul în care a candidat pe locul III, intrând însă în Parlament prin «jocul redistribuirii locurilor intre partide»", precizează Ion Iliescu într-o postare pe blogul său.

El spune că nu a înţeles reacţia unor oameni din partid, care au "răstălmăcit" aprecierile sale, ca "reprezentând un suport pentru domnul Antonescu împotriva viitorului candidat al PSD".

"De unde o asemenea concluzie?", se întreabă Iliescu, subliniind că şi preşedintele Mircea Geoană a făcut o remarcă "nefericită", atribuindu-i "obiceiul de a face cadouri otrăvite".

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat pentru Gândul că noul lider al PNL Crin Antonescu este inteligent, decent, "fără apetenţă în îmbogăţirea personală" şi că l-ar fi dorit pe acesta în PSD, considerându-l mai apropiat de social-democraţie.Rugat să facă o comparaţie între şansele lui Crin Antonescu şi ale lui Mircea Geoană, în confruntarea cu Băsescu, pentru Cotroceni, Ion Iliescu a spus că noul lider liberal are un handicap, respectiv acela că e conectat şi dependent de PNL.

"E greu de spus acum, dacă va fi mai puternic decât Geoană în lupta cu actualul preşedinte. Are multe calităţi, dar are şi un mare handicap: este conectat şi dependent de Partidul Naţional Liberal, care are problemele sale. Încă o dată vă spun, mi l-aş fi dorit în PSD", a adăugat Ion Iliescu, potrivit Gândul.

Potrivit sursei citate, Ion Iliescu a declarat că îl simpatizează foarte mult pe noul lider liberal, Crin Antonescu. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că afirmaţiile lui Ion Iliescu la adresa lui Crin Antonescu, după ce acesta a căştigat preşedinţia PNL, trebuie privite cu atenţie, întrucât preşedintele de onoare al PSD face uneori şi cadouri otrăvite.

Geoană a afirmat că declaraţiile lui Ion Iliescu despre faptul că l-ar vrea pe Crin Antonescu în PSD au fost "o figură de stil", întrucât îl simpatizează pe noul lider liberal.
Mediafax

×