x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu renunta la sefia grupului

Iliescu renunta la sefia grupului

25 Apr 2005   •   00:00

Ion Iliescu a anuntat aseara ca se va retrage din functia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat. Presedintele partidului, Mircea Geoana, se gandeste deja la un inlocuitor pentru Iliescu in fruntea senatorilor.

  • de LAVINIA DIMANCEA, MONICA IORDACHE
  • FARA FUNCTIE. Ion Iliescu nu mai vrea sa fie sef de grup si ramane un simplu senator
    Dupa infrangerea de la Congres, Ion Iliescu nu mai vrea nici o functie de conducere. El a declarat aseara, la Luxemburg, unde participa la ceremonia de semnare a Tratatului Romaniei de aderare la Uniunea Europeana, ca va renunta la pozitia de lider al grupului senatorial PSD. "Oricum ma retrageam", ne-a spus Iliescu fara a mai face alte comentarii pe marginea deciziei sale.

    INLOCUIRE. Probabilitatea retragerii lui Iliescu din fruntea senatorilor pesedisti a fost avansata inca de ieri, dupa-amiaza, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, de catre presedintele Mircea Geoana. "Va trebui sa gasim o formula pentru conducerea grupului nostru din Senat, dupa foarte probabila plecare a domnului Iliescu din aceasta functie. Sunt mai multe solutii la care ma gandesc in aceasta perioada si vom decide dupa ce vom discuta si cu dl Iliescu", a declarat Geoana. Intrebat daca Ion Iliescu l-a informat ca se retrage de la carma grupului senatorial, Geoana a spus ca a aflat din presa si ca nu avut nici o discutie cu acesta.

    DORINTA. Geoana a reluat insa ideea ca Ion Iliescu poate sa se alature noii conduceri a PSD daca doreste acest lucru, desi acesta din urma a declarat, inca din noaptea Congresului, ca nu il mai intereseaza nici o functie executiva. "Este decizia dlui Iliescu daca doreste sa intre intr-o structura executiva sau daca doreste sa ramana apropiat de partid, dand sfaturi, expertiza, consultanta politica pana la urma, ceea ce este un lucru de care avem fara indoiala nevoie", a spus Geoana. El a refuzat sa dea detalii despre o functie exacta pe care ar putea sa i-o ofere lui Iliescu, precizand ca va avea o discutie cu acesta cand se va intoarce de la Luxemburg.

    SCHIMBARE. Si la Camera Deputatilor, Miron Mitrea va fi schimbat din fruntea grupului parlamentar al PSD, dupa castigarea de catre acesta a pozitiei de secretar general al partidului. "In mod evident, in urma schimbarilor din conducere care fac ca dl Mitrea sa fie secretar general al partidului, deci intr-o functie care mananca timp - trebuie sa te duci in teritoriu sa vorbesti cu oamenii - , probabil ca va trebui sa gasim un alt lider de grup", a declarat Mircea Geoana.

    ×
    Subiecte în articol: politic iliescu