x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu si regele Mihai, la Londra

Iliescu si regele Mihai, la Londra

10 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Aflat in vizita la Londra, presedintele Ion Iliescu a aflat de la Jurnalul National ca Regele Mihai se afla prin preajma lui, intr-o sala alaturata din Hotelul Hilton, unde s-a tinut forumul economic romano-britanic.
DAN CONSTANTIN - LONDRA

Prezent ieri la forumul economic romano-britanic desfasurat la Hotelul Hilton din Londra, presedintele Ion Iliescu a tinut un speech dupa care s-a retras pentru o conferinta de presa intr-o sala alaturata. Dupa plecarea sefului statului, in cea de-a doua parte a forumului, a venit si Regele Mihai, a carui intrare in sala a fost primita cu aplauze de cei prezenti. De remarcat ca la prezidiu se afla si ginerele sau, principele Duda, reprezentant special al Guvernului roman pentru integrarea in UE. SURPRIZA. Prezenta la Londra a fostului suveran al Romaniei a fost o surpriza pentru delegatia oficiala a presedintelui Iliescu. Cum nu a stiut de prezenta Regelui Mihai la Londra, delegatia romana nu l-a invitat si pe fostul suveran la ceremonia de preluare a fregatei "Regele Ferdinand", prima din cele doua pe care Romania le-a achizitionat din Marea Britanie. Chestionat pe aceasta tema, ministrul de stat Ioan Talpes a spus ca presedintele Ion Iliescu nu stia de prezenta Regelui Mihai la Londra, ca altfel l-ar fi invitat la ceremonie. De altfel, seful statului a aflat ca fostul suveran este in Marea Britanie chiar de la Jurnalul National, confirmand totodata ca programul delegatiei romane nu a fost corelat cu cel al Casei regale. "Bine ca mi-ati spus. Ma duc sa il salut", a anuntat Iliescu. El s-a tinut de cuvant si a mers sa-l salute pe Regele Mihai. La randul sau, fostul suveran ne-a precizat ca nu a venit la Londra in calitate oficiala. In primele doua zile ale vizitei sale la Londra, presedintele Iliescu s-a mai intalnit cu premierul britanic Tony Blair, ministrul de Externe Jack Straw si a vizitat celebrul Luna Park, unde seful statului a fost recunoscut de un grup de tiganusi romani si a stat de vorba cu ei.

SCHIMBARE IN PSD

Presedintele Iliescu a declarat ieri ca premierul Adrian Nastase s-a referit la avantajele Guvernului sau atunci cand a vorbit despre utilitatea ca presedintele PSD sa fie si prim-ministru. "Mi se pare ca a fost o experienta nu fericita pentru aceasta perioada, pentru ca partidul si-a pierdut identitatea, si-a pierdut fizionomia, a devenit un apendice subordonat Guvernului si staff-ului sau. Nu este bine pentru o forta politica, pentru un partid politic. De aceea, cred ca noi vom schimba acest lucru", a afirmat presedintele Iliescu. El a aratat ca acest lucru i-a spus si premierului Adrian Nastase. "Sigur ca i-am spus. A fost discutia noastra pe fond", a adaugat Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic londra iliescu