x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu si revolta pensionarilor

Iliescu si revolta pensionarilor

25 Noi 2004   •   00:00

Presedintele Iliescu s-a confruntat miercuri seara cu o adevarata revolta a pensionarilor cu care s-a intalnit la Teatrul de Opereta.

MONICA IORDACHE

Click pentru a mari imaginea
LA TEATRU. Intalnirea dintre Iliescu si pensionari a fost deopotriva vesela si tensionata
Seful statului a venit la intalnire impreuna cu ministrul Muncii, Dan Mircea Popescu, care incerca sa le povesteasca pensionarilor despre binefacerile actualului guvern. "Pensia medie a ajuns la 2.800.000 de lei". Afirmatia lui Dan Mircea Popescu a aprins scanteia nemultumirilor. "Nu-i adevarat!", "Si preturile la cat au ajuns?", "Si parlamentarii cat au?" se auzea din sala. Dan Mircea Popescu a incercat sa calmeze spritele spunandu-le pensionarilor ca vor veni in curand bonurile pentru caldura, ca tichetele CFR neutilizate se vor transforma in alimente de baza si ca biletele de tratament se vor compensa cu 50%, nu cu 30%, asa cum era pana acum. Protestele din sala l-au cam enervat pe ministru: "Ma lasati sa vorbesc sau poate era mai bine in 1997-2000?", i-a intrebat el pe "protestatari".

PAHARUL-MICROFON. Revolta pensionarilor i-a intins nervii la maximum si presedintelui caruia o femeie i-a pus pe masa talonul de pensie pentru a-i demonstra ca nu are nici pe departe atat cat a spus Dan Mircea Popescu. Presedintele a vrut sa faca liniste in sala batand cu pixul in pahar, iar mai apoi, vrand sa spuna ceva, nu a mai nimerit microfonul, ci un pahar de pe masa. Cand, in sfarsit, a ajuns la microfon, seful statului le-a tinut si pensionarilor aceeasi lectie despre continuitate. "Daca din nou se rupe firul continuitatii si o sa vina o noua echipa cu aceeasi lipsa de responsabilitate de care dau dovada si in pozitii publice riscam sa fim decuplati de la acest proces si in 2007. Sunt niste aventuristi. Putem sa ne jucam, sa dam tara pe mana oricui?", a spus presedintele in fata pensionarilor, indemnandu-i sa mearga la vot. Conform Mediafax, pensionarii au primit dupa plecarea lui Iliescu, pungi cu pixuri, caiete, brichete, bomboane de ciocolata si cocos, cafea Jacobs si un fular cu Adrian Nastase, iar unii dintre ei chiar si cate 150.000 de lei.

REPLICA
Acuzat de Alianta PNL-PD ca vrea sa-i cumpere pe pensionari cu patru euro, seful statului a sustinut ca nu este vorba despre asa ceva: "Inteleg ca oamenii de la sector, cunoscandu-i, au facut un gest in sprijinul oamenilor mai necajiti". El a sustinut ca el nu a avut miercuri seara un miting electoral. "Au fost chemati pensionarii sa se intalneasca cu presedintele si cativa ministri. Nu era numai o tenta electorala, era si o intalnire de lucru", a sustinut el. "Ce are una cu alta? Precum v-am spus, a fost o intalnire cu pensionarii, n-a fost miting electoral. Ce, asta e mita electorala? Omul voteaza ce simte el si ce vrea el", a conchis Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic pensionarilor