x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu vrea sa fie presedintele PSD

Iliescu vrea sa fie presedintele PSD

08 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Seful statului a acceptat ideea de a se intoarce in PSD ca presedinte, daca congresul partidului il va alege in aceasta functie.
MONICA IORDACHE

Seful statului a declarat luni seara, in emisiunea "Marius Tuca Show", ca a acceptat ideea de a redeveni presedintele PSD. Iliescu a declarat ca a retinut "sugestia si oferta" facuta de Congresul Extraordinar al PSD, care presupunea reintoarcerea lui in partid pe pozitia de lider, dar ca "va trebui tot un congres sa se pronunte".

"Nu este suficient ca eu sa vreau", a spus Iliescu, admitand ca accepta ca la acest congres sa se decida realegerea sa in functia de presedinte PSD. "Am acceptat aceasta idee", a precizat Iliescu, spunand ca activitatea sa din postura de lider al partidului va depinde de rezultatul alegerilor din aceasta toamna. "Depinde daca va fi partid de guvernamant sau va fi in opozitie. Ma voi dedica oricum activitatii de consolidare a acestui partid, un partid social-democrat care sa slujeasca interesele tarii si ale cetatenilor", a mai spus seful statului, adaugand ca nu va renunta nici la viata parlamentara.

PREMIER. In schimb, Iliescu a spus ca varianta, vehiculata la un moment dat de presa, ca el sa fie premier in cazul in care PSD castiga alegerile, nu poate fi decat "un caz de emergenta" si ca nu s-a gandit niciodata la o asemenea varianta. "Nu cred ca este cazul. Functia de premier necesita un efort si o energie deosebite si se apeleaza la oameni de varsta medie care sa aiba si suficienta experienta acumulata, dar sa aiba si forta, energie. La 75 de ani cred ca nu e cazul...", a explicat Iliescu. Seful statului a mai spus ca nici nominalizarea lui Mircea Geoana pentru o eventuala functie de premier nu a fost sugestia sa, ci alegerea lui Adrian Nastase, dar ca nu a avut obiectii.

EXPERIMENT

Ion Iliescu a explicat ca alegerile preliminare din PSD sunt "un experiment" si ca posibilitatea conducerii centrale a PSD de a modifica rezultatele "nu e un lucru nou, nu e o surpriza". "Se stie ca 10% din candidatii eligibili urmeaza sa fie desemnati la nivel central, pentru a asigura echilibrul necesar - profesional, de varsta", a declarat seful statului. El a mai spus si ca nu intentioneaza sa isi faca campanie electorala pentru candidatura sa la Senat, pentru ca "nu are nevoie".
×
Subiecte în articol: politic psd iliescu