x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Impactul Ridzi, analizat de conducerea PD-L

Impactul Ridzi, analizat de conducerea PD-L

05 Iul 2009   •   00:00

Democrat-liberalii stabilesc, luni, în şedinţa BPN, strategia de diminuare a prejudiciului de imagine cu care se confruntă din cauza scandalului Ridzi, cea mai probabilă opţiune fiind alinierea tuturor luărilor de poziţie la cea transmisă deja de premierul Emil Boc.



Potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, liderii democrat-liberali doresc să asculte toate opiniile reprezentanţilor din BPN şi să stabilească, prin vot, atitudinea pe care partidul o va avea pe viitor în cazul ministrului Tineretului, până la verdictul DNA sau al comisiei parlamentare privind începerea sau neînceperea urmăririi penale. Liderii partidului doresc ca, după această decizie din BPN, membrii PDL să se abţină de la comentarii publice, pentru ca mesajul pe cazul Ridzi să fie transmis numai de Emil Boc, premierul fiind cel care poate lua o decizie privind demiterea acesteia. Mesajul premierului este că susţinerea pentru Ridzi va exista doar până în momentul unui răspuns clar din partea DNA, o cerere de începere a urmăririi penale ducând, fără niciun fel de rezerve, la ridicarea sprijinului politic şi suspendarea acesteia din funcţia de ministru.

PDL nu va face scut în cazul Ridzi
Premierul Emil Boc a declarat duminică pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj că PDL "nu va fac niciodată scut" în jurul unui demnitar în legătură cu care DNA va cere începerea urmăririi penale şi că niciun reprezentant al PDL nu va vota împotriva anchetelor penale, "aşa cum fac alţii în Parlamentul României".

"PDL nu va face niciodată scut în jurul unui demnitar în legătură cu care DNA va cere începerea urmăririi penale. Vreau să fiu foarte clar şi răspicat. În ziua în care autoritatea judiciară a statului sau DNA va cere începerea urmăririi penale a oricărui membru al Guvernului a doua zi va fi demis de primul ministru. Nimeni din PDL nu va vota împotriva anchetelor penale, aşa cum fac alţii, din nefericire, în Parlamentul României", a spus Emil Boc, întrebat dacă îşi menţine declaraţiile privind cazul Ridzi.

Potrivit acestuia, o astfel de atitudine în Parlament afectează raportul de ţară pe justiţie întocmit de Comisia Europeană."Nu este rău mai mare care se face pentru raportul de ţară pe justiţie din septembrie decât de a nu lăsa justiţia să îşi spună cuvântul cu privire la demnitari. Din acest punct de vedere, orice membru al PDL care se va împotrivi ca justiţia să ajungă la un demnitar, oricare ar fi el, va fi exclus din partid. Nu discutăm acest lucru", a subliniat Emil Boc.Premierul a precizat că, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, dacă justiţia va da un verdict care ţine de existenţa unor nereguli, în acel moment ministrul va pleca din Guvern.

Emil Boc vineri declara că în cadrul partidului nu este căutat un înlocuitor al Monicăi Iacob Ridzi în postul de ministru şi preciza din nou că va recurge la demiterea acesteia doar dacă este începută urmărirea penală. Lideri PDL au sugerat că Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze sau că PDL ar trebui să se desolidarizeze de aceasta.

×
Subiecte în articol: politic penale ridzi