x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Împreună, dar separat la consultările de la Cotroceni

Împreună, dar separat la consultările de la Cotroceni

de Gabriela Antoniu    |    24 Oct 2018   •   10:27
Împreună, dar separat la consultările de la Cotroceni
Sursa foto: Karina Knapek

ALDE va participa astăzi la consultările de la Cotroceni pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei, dar nu va merge împreună cu PSD, conform unor surse din partid. Social-democraţii vor decide abia în această dimineaţă dacă vor răspunde sau nu invitaţiei lui Iohannis.

Prezenţa separată la Cotroceni este surprinzătoare în condiţiile în care cu o zi în urmă vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian declarase că a existat o discuţie în coaliţie pe tema consultărilor de la Cotroceni, iar PSD şi ALDE au stabilit să aibă un mesaj comun.

La consultarile din ianuarie, pentru desemnarea unui nou premier, după demisia lui Mihai Tudose, PSD şi ALDE au mers la Cotroceni cu o delegaţie comună, condusă de Liviu Dragnea, dar fără Călin Popescu Tăriceanu.

Decizia ALDE de a merge separat la Cotroceni vine pe fondul informaţiilor tot mai insistente privind răcirea relaţiilor dintre Dragnea şi Tăriceanu din cauza remanierii, dar şi al unui posibil refuz al pesediştilor la invitaţia lui Iohannis. Reprezentanţii PSD se vor reuni în această dimineaţă, de la ora 10:30, la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, pentru a decide dacă participă sau nu la consultările de la Cotroceni. Conform calendarului anunţat de Administraţia Prezidenţială, delegaţia PSD intră prima consultări, începând cu ora 15.00, urmată la 15.30 de ALDE. După delegaţiile coaliţiei, vor intra la discuţii liberalii care au confirmat participarea la consultări. Ei sunt urmaţi de reprezentanţii USR, UDMR, PMP şi ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

 

×
Subiecte în articol: consultari cotroceni