x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică In 2014, George Soros a trimis in Romania 5.7 milioane dolari

In 2014, George Soros a trimis in Romania 5.7 milioane dolari

06 Mai 2018   •   09:05
In 2014, George Soros a trimis in Romania 5.7 milioane dolari

Din Statele Unite vin niște acuzații extrem de grave legate de implicarea lui Geroge Soros în alegerile din 2014. Andreea Sava a prezentat în emsiunea „Descoperiți” un articol publicat de jurnalistul Jacob Grandstaff pe Think Tank-ul american „Capital Research Center”.

 

„În timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014, Inițiativa pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a donat 5.7 milioane de dolari mai multor organizații pentru a se opune candidaților care susțineau suveranitatea statelor naționale în fața unei Uniuni Europene mai centralizate. Fondurile pe care le-a dat Fundației sale pentru o Societate Deschisă erau menite să acopere și alegerile prezidențiale din această țară. (...)

Alegerile prezidențiale din 2014 au reprezentat o perspectivă sumbră pentru sorosistii români, așa cum îi numesc detractorii români ai miliardarului. ONG-urile finanțate de Soros au tratat Direcția Națională Anticorupție ca pe propriul partid politic, pentru că nu exista o formațiune apropiată pe care să o sprijine. Sub conducerea procurorului general Laura Codruța Kovesi, agenția a intensificat epurarea începută de Macovei în 2005. Kovesi a redeschis de trei ori dosarele în termen de 17 luni, ceea ce nu făcuse în anteriorii trei ani. (...)

Kovesi, totuși, folosind o strategie machiavelică, dar genială, a învățat să trateze Uniunea Europeană și Ambasada Statelor Unite drept supervizorii șefului ei. Iar asta a făcut-o intangibilă și apreciată la nivel internațional”, se arată în articolul lui Grandstaff. Antena 3

×