x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică In caz de refuz - Cioroianu, aparat la Curtea Constitutionala

In caz de refuz - Cioroianu, aparat la Curtea Constitutionala

de Monica Iordache Apostol    |    01 Mar 2007   •   00:00

Daca presedintele Traian Basescu va refuza numirea in functia de ministru de Externe a lui Adrian Cioroianu, liberalii au de gand sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Bogdan Iurascu/JURNALUL NATIONAL
Daca presedintele Traian Basescu va refuza numirea in functia de ministru de Externe a lui Adrian Cioroianu (foto), liberalii au de gand sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Colegii de partid ai lui Cioroianu mai asteapta pana saptamana viitoare un raspuns din partea sefului statului, dupa care intentioneaza sa solicite o motivare oficiala pentru refuzul de a semna decretul de numire a acestuia pentru sefia MAE, apoi vor sesiza Curtea Constitutionala. Cum varianta initiala a validarii lui Cioroianu in Parlament, o data cu intreg Guvernul restructurat, mai are de asteptat, intrucat nu s-au lamurit cu ce voturi vor trece prin Legislativ un nou Cabinet, liberalii s-au gandit si la o alta strategie. Constitutia si Legea de organizare a Guvernului nu fac nici o referire la situatia in care presedintele ar refuza numirea unui ministru, ci prevad doar ca numirea unui ministru se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea primului ministru. (Monica Iordache Apostol)

×
Subiecte în articol: politic