x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În sondajele locale PSD, PDL îşi menţine primăriile mari şi Consiliile Judeţene

În sondajele locale PSD, PDL îşi menţine primăriile mari şi Consiliile Judeţene

03 Aug 2011   •   09:27
În sondajele locale PSD, PDL îşi menţine primăriile mari şi Consiliile Judeţene

Candidatii USL la primariile marilor orase si la presedintiile Consiliilor Judetene detinute deja de PDL nu reusesc sa castige in fata candidatilor PDL-UNPR, desi Uniunea are peste 50% la votul politic in aproape toate judetele, conform sondajelor realizate de PSD luna trecuta.

Potrivit liderilor de filiale PSD contactati de MEDIAFAX, niciuna din cele 16 primarii ale oraselor resedinta de judet detinute de PDL si UNPR nu ar fi castigata de candidatii USL.

Din cele 15 Consilii detinute de PDL si UNPR, candidatii USL sunt plasati la procente aproape egale cu cei ai PDL in Bistrita-Nasaud, Iasi si Neamt. In restul cazurilor, diferentele intre PDL si USL sunt de peste 10%.

La Alba-Iulia, primarul PDL Mircea Hava este cotat la 44%, candidatii USL testati in sondaje, Ioan Darzu si Calin Potor, trecand cu putin de 30%.

La Arad, primarul PDL Gheorghe Falca are, conform sondajelor PSD, peste 60% in intentia de vot, desi USL ar obtine, la votul politic, peste 50% in judet.

In Botosani, primarul PDL Catalin Flutur este cotat, potrivit sondajelor PSD, la peste 40%, in timp ce candidatul USL, Gabriel Oprisanu, are cu aproximativ 10 procente mai putin.

La Brasov, primarul PDL George Scripcaru ar obtine aproape 48%, in timp ce candidatii USL, Adrian Atomei sau Catalin Leonte, ar obtine cu 12-13% mai putin. Pe judet, la votul politic, USL ar fi votat de 61% din cei chestionati.

La Cluj-Napoca, primarul PDL Sorin Apostu, ar fi preferat de peste 50% dintre alegatori, niciunul dintre candidatii USL netrecand de 30%.

In Targoviste, primarul PDL Gabriel Boriga, are, conform sondajului local al PSD, 10 procente in fata candidatilor PNL si PSD.

Primarul din Craiova, Antonie Solomon (in prezent PDL si care a anuntat ca va trece la UNPR), are, potrivit sondajelor PSD, peste 45% intentie de vot, cel mai bine clasat candidat al USL, Olguta Vasilescu, trecand cu putin de 30%.

In Hunedoara, primarul UNPR din Deva, Mircia Muntean, si-ar pastra, de asemenea, mandatul, el fiind cotat la peste 40%, toti cei trei candidati USL testati de sondaje, Florin Oancea, Cosmin Nicula si Petre Marginean, obtinand sub 30%.

In Mehedinti, primarul PDL din Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Constantin, este cotat, conform sondajului PSD, la peste 40%, in timp ce candidatii PSD sau PNL nu trec de 25%.

Primarul PDL din Targu-Mures, Dorin Florea, are in sondajele PSD peste 50% la intentia de vot.

Primarul PDL din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este creditat cu peste 15 procente in fata candidatilor USL.

Si primarul PDL de Slatina, Bogdan Valcov, ar castiga, potrivit sondajului PSD, un nou mandat, el fiind creditat cu peste 60%, in timp ce candidatul USL cel mai bine plasat, Marius Oprescu, nu ar obtine mai mult de 20%.

In Prahova, primarul PDL din Ploiesti, Liviu Volosevici, are 10 procente, in sondajele PSD, inaintea celor doi posibili candidati ai USL, Adrian Semcu sau Iulian Badescu.

Primarul PDL din Suceava, Ion Lungu, are o intentie de vot de 43%, in timp ce candidatul USL cel mai bine plasat, Alexandru Baisanu (PNL), ar obtine 25%.

La Tulcea, niciunul dintre candidatii USL, Dan Draniceanu si Corneliu Chistruga, nu trece in sondaje de 35%, actualul primar PDL Constantin Hogea fiind creditat cu peste 40%.

Primarul PDL din Ramnicu-Valcea, Romeo Radulescu, are in sondajele PSD peste 60%, in timp ce Emilian Francu, cel mai bine clasat candidat USL, este cotat la aproximativ 20%.

Candidatii USL au sanse, conform sondajelor PSD, la trei dintre cele 15 Consilii Judetene detinute in prezente de PDL si UNPR, fiind egali sau la diferente de sub % cu candidatii PDL in Bistrita-Nasaud, Iasi si Neamt.

In Alba, Ion Dumitrel are, conform sondajelor PSD, putin peste 40%, in timp ce Teodor Atanasiu si Ioan Florea nu trec, niciunul, de 30%. La votul politic, USL trece de 55% pe judet.

In Arad, presedintele PDL al CJ, Nicolae Iotcu, are deja peste 50% in sondajele PSD, care crediteaza USL, la votul politic, cu o medie de 52% in judet.

Presedintele PDL al CJ Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, este cotat, conform sondajelor PSD, cu 37%, in timp ce candidatul USL, Radu Moldovan, ar avea 40%. Diferenta fiind in marja de eroare a sondajului, liderii PSD asteapta o noua cercetare, care va avea loc in toamna, pentru a vedea daca Moldovan se mentine peste Rusu in intentia de vot.

Presedintele PDL al CJ Botosani, Mihai Tabuleac, are in sondajele PSD in jur de 35%, cu 8-10 procente peste candidatii USL testati, Gheorghe Marcu si Florin Turcanu. In ceea ce priveste votul politic, USL ar obtine, conform acelorasi sondaje, 68% pe judet.

Sorin Frunzaverde, presedintele PDL al CJ Caras-Severin, este cotat cu peste 60% in sondajele PSD, care crediteaza USL, la votul politic, cu putin peste 50% in judet.

Alin Tise, presedintele PDL al CJ Cluj, ar obtine, de asemenea, un nou mandat, el avand peste 50% intentie de vot, in timp ce Horia Uioreanu nu trece de 30%, desi, la votul politic, USL trece de 50% pe judet.

Nici presedintele PDL al CJ Dambovita, Florin Popescu, nu are emotii pentru un nou mandat, sondajele PSD creditandu-l cu peste 50%, in timp ce candidatul USL, Adrian Tutuianu, nu trece de 30%. Scorul USL pe judet la votul politic depaseste cu putin 50%.

La presedintia CJ Iasi, Constantin Simirad (UNPR) ar avea emotii doar daca din partea USL ar candida Tudor Ciuhodaru, care, in sondajele PSD, ar fi pe primul loc, cu peste 5% in fata lui Simirad. Acesta, cotat la aproape 25%, ii devanseaza insa pe candidatii liberali Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei. La nivelul judetului, USL inregistreaza, pe votul politic, 71%.

Cristache Radulescu, presedintele PDL al CJ Ilfov, ar obtine, potrivit sondajelor PSD, putin peste 35%, in timp ce candidatii USL, Robert Negoita si Marian Petrache, sunt cotati la 25-30%.

Presedintele PDL al CJ Maramures, Mircea Man, conduce, in sondajele PSD, cu aproape 40%, candidatii USL, Teodor Ardelean si Calin Matei, obtinand cel mult 30%. La nivelul judetului, la votul politic, USL ar obtine 57%.

Mariu Balu, presedintele PDL al CJ Mehedinti, este cotat de sondajele PSD cu peste 40%, in timp ce Adrian Duicu, cel mai bine clasat candidat al USL, ar obtine 25%.

La Neamt, presedintele PDL al CJ, Vasile Pruteanu, are in jur de 35% in sondajele PSD din primavara, el fiind cu 10% peste Alin Antochi si Dorinel Ursarescu. Pruteanu ar avea, in schimb, probleme cu Culita Tarata, care ar putea candida din partea UNPR, si cu Ioan Munteanu, care ar putea candida independent. Sondajele PSD in Neamt nu au fost finalizate, dar potrivit datelor preliminare, daca in competitie ar intra Munteanu si Tarata, cei doi ar avea, ca si Pruteanu, putin peste 25%, candidatii USL fiind, in schimb, cotati la 10-15%.

Presedintele PDL al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ar obtine, potrivit sondajelor PSD, in jur de 37%, in timp ce Catalin Nechifor, candidatul USL, ar obtine 26%. La nivelul judetului, pe votul politic, USL inregistreaza 64%.

Si presedintele PDL al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, ar obtine un nou mandat, el fiind cotat de sondajele PSD la 48%.

PSD si PNL urmeaza sa realizeze, in toamna, o noua runda de sondaje la nivelul fiecarui judet, pe baza carora sa se decida candidatii USL la principalele functii din administratia locala pentru alegerile din vara lui 2012.

×