x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încă un consilier îl lasă pe Traian Băsescu

Încă un consilier îl lasă pe Traian Băsescu

de Aniela Nine    |    01 Sep 2011   •   21:00
Încă un consilier îl lasă pe Traian Băsescu

Consilierul prezidential pentru relatia cu minoritatile Peter Eckstein Kovacs a anuntat ieri, prin intermediul unei agentii de presa, ca i-a anuntat pre­se­dintelui Basescu decizia sa de a demisiona, seful statului acceptand-o. Motivul demisiei, relevat de Eckstein, a fost diferendul in privinta exploa­tarii de la Rosia Montana, consilierul pronuntandu-se in mai multe randuri impotriva exploatarii, in timp ce presedintele a avut declaratii ferme de sustinere a proiectului.

'Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, or, in acest caz, nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia', a declarat Mediafax Peter Eckstein Kovacs.

Si liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut recent un schimb de replici cu Peter Eckstein Kovacs in cazul Rosia Montana, mai exact pe tema retragerii certificatului de descarcare arheologica pentru masivul Carnic. Liderul UDMR i-a transmis atunci lui Eckstein 'sa se decida daca este membru UDMR sau se delimiteaza de presedinte'. In replica, Eckstein a raspuns ca nu va pleca din UDMR, dar ca pot sa il dea afara 'pentru ca nu ii plac cianurile'. Numai ca ieri-dimineata Peter Eckstein Kovacs a renuntat la Cotroceni. Liderul UDMR a recunoscut ca a avut o discutie cu Eckstein pe acest subiect si ca decizia acestuia nu mai trebuie comentata.

Demisia lui Eckstein se inscrie intr-un rand lung de demisii de consilieri ai lui Traian Basescu la Cotroceni. Rand pe rand, presedintele Basescu a fost parasit fara prea multe explicatii de Andrei Plesu, Sergiu Medar, Renate Weber, Claudiu Saftoiu, Adriana Saftoiu. Au plecat pentru alte functii Vasile Blaga – ministru, Theodor Stolojan – la partid, Teodor Baconschi – ambasador, Catalin Avramescu – ambasador, Ion Pascu – ambasador, Cristian Preda -europarlamentar. Au plecat in urma scandalurilor privind afacerile in care erau implicati sotii lor Stana Anghelescu si Elena Udrea. Declarata de CNSAS colaborator al fostei Securitati, Alexandrina Gatej a demisionat. UDMR a mai facut sa plece un consilier de-al lui Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu, recompensat cu Ministerul Muncii.

×